Megvan a tökéletes rúzsozási technika, amit Cate Blanchett is alkalmaz

Megvan a tökéletes rúzsozási technika, amit Cate Blanchett is alkalmaz

Címlap / Stílus / Arc / Megvan a tökéletes rúzsozási technika, amit Cate Blanchett is alkalmaz

Ha te is láttad a Rémálmok sikátora című pszichológiai thrillert a mozikban, akkor biztosan észrevetted, hogy Cate Blanchett végig feltűnő vörös ajkakkal alakította a pszichoanalitikus Lilith Ritter szerepét. A szép színésznő precíz, mélyvörös árnyalattal még különlegesebbé tett megjelenését Marlene Dietrich ihlette, sminkese, Morag Ross pedig elárulta, pontosan milyen lépésekkel lehetnek neked is ilyen varázslatos ajkaid.

Morag Ross már évek óta dolgozik együtt Cate Blanchettel, így nem is csoda, hogy az idők során pontosan kitapasztalta, mi áll a legjobban a színésznőnek. A Rémálmok sikátorában a legfontosabb feladata az volt, hogy Cate a megjelenésével megidézze az 1940-es éveket, egyúttal pedig sugározzon belőle a magabiztosság. Ez olyan jól sikerült, hogy egy tulajdonképpen mindegyikünk számára praktikus tökéletes rúzsozási technika is született.

Hogy mennyire jól átgondolt, és hosszú idő alatt kifejlesztett módszerről van szó, azt az is bizonyítja, hogy Morag a saját elmondása szerint a forgatások egyharmadát töltötte csak azzal, hogy Cate karakterének tényleg hibátlan ajkakat varázsoljon. Ha pedig te is szeretnél magadnak hasonlóan határozott, merész és precíz ajkakat, akkor mindössze öt lépést kell hozzá betartanod.

1. Készítsd elő az ajkaidat

Az első lépés az ajkaid gondos előkészítése. „Nagyon fontos, hogy mielőtt bármilyen rúzst kenné rá, bőrradírral vagy fogkefével és ajakbalzsammal kezeld őket” – javasolja Morag. Ha ugyanis az ajkaid éppen szárazak, a bőröd pedig hámlik, akkor egy olyan erőteljes megjelenéssel, mint amit a vörös rúzs ad, csak kihangsúlyozod a felületi tökéletlenségeket. Éppen ezért, mielőtt felkennéd a rúzst, végezz hámlasztást, hogy ezáltal stimuláld a bőrödet, egyúttal pedig ilyen módon dúsabb hatást is kölcsönözhetsz az ajkaidnak.

Polina Kovaleva/pexels.com

2. Használd alapnak az alapozódat

Ha éles ajakvonalakat szeretnél elérni bármilyen rúzs felvitelekor, kenj egy keveset a már jól bevált alapozódból az ajkaid szélére. „Ne túl sokat, éppen csak finoman ecseteld át az ajakvonalaidat” – mondja Morag. Ez a lépés segít abban, hogy a később felkent rúzs könnyebben megtapadjon az ajkaidon, és néhány órával később is ugyanolyan remekül nézzen ki.

Karolina Grabowska/pexels.com

3. Próbálj ki egy nude ajakceruzát

Ha nem szereted a színes ajakceruzákat, és tartasz attól, hogy nem fognak igazán illeni az éppen aktuális árnyalatú rúzsodhoz, akkor adj esélyt egy nude változatnak. Ezek az árnyalatok is sokat segíthetnek abban, hogy megtaláld a számodra legtökéletesebb ajakformát, egyben pedig egyszerű módja annak, hogy kiküszöböld az esetleges rúzsozás közbeni elcsúszásokat, amik könnyen komikus végeredményhez vezethetnek.

Prostock-Studio/istockphoto.com

4. Töltsd fel színnel az ajkaidat

Kézenfekvő, hogy a rúzst a tubusából vidd fel az ajkaidra, de a pontatlanságok elkerülése végett jobb, ha inkább egy ajakecsetet használsz, amiből szinte minden drogériában találhatsz legalább 1-2 változatot. „Én legjobban a hajlított ajakecseteket szeretem” – mondja Morag. Egy ilyen eszközzel több réteg felvitele esetén is szép lehet a végeredmény, és közben kitapasztalhatod, hány réteggel látod a te esetedben a legjobbnak a végeredményt.

A sminkes Cate Blanchett számára az Armani Lip Power 400-as árnyalatát választotta, ami még a legprofibb szakértők szerint is szinte mindenkihez illik. Nem túl kékes, nem túl narancssárgás, nem sárgítja a fogakat, és a bőr esetleges vörösségét sem hangsúlyozza ki. De hasonlóan remek tulajdonságokkal rendelkezik a MAC Ruby Woo ajakrúzsa is, így azt is nyugodtan kipróbálhatod. 

cottonbro/pexels.com

5. Fixáld a rúzsodat ajakkontúrozó ceruzával

Hogy biztosan szépen megmaradjon a felvitt forma, utolsó lépésként akadályozd meg a vörös rúzs elmaszatolódást. Ez legkönyebben egy ajakkontúrozó ceruzával érhető el. Minél hegyesebb, annál könnyebben tudod majd használni. Ha elkészültél, biztos lehetsz benne, hogy igazán határozott és figyelemfelkeltő lesz a megjelenésed, így bármilyen vörös árnyalatot is választasz, a legfontosabb, hogy büszkén viseld a végeredményt.

Karolina Grabowska/pexels.com

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!