Otthon

A tökéletes karácsonyi playlist – Ezeket érdemes hallgatni az ünnepek alatt

A fahéjillat meg a gyertyafények mellett a zene az, ami megalapozza az ünnepi hangulatot. Hogy ne kelljen hosszasan babrálnod a kereséssel, összegyűjtöttük neked a kedvenc ünnepi dalainkat, amit sütögetés, fadíszítés, vagy csak családi lazulás közben is hallgathatsz. Az teljes playlistet a cikk végén találod!

Sinead O’Connor: Silent Night

Igazi karácsonyi klasszikus, ami azonnal békét hoz a lakásba, és nem lehet úgy hallgatni, hogy ne üljön ki meghatott mosoly az arcodra. Ezen a felvételen a nagyszerű Sinead O’Connor mesés hangja teszi még gyönyörűbbé a dalt.

Frank Sinatra: Have Yourself a Merry Little Christmas

A szintén mesés hangú, legendás Frank Sinatra egy egész albumot adott ki karácsonyi dalokból, de mind közül talán a legismertebb és legnépszerűbb a Have Yourself a Merry Little Christmas. Sinatra hangja is csodálatossá teszi az egyszerű dallamot, de várj, amíg megszólal a kórus!

Dean Martin: Let It Snow

Ha a hangulat már meghitt és bensőséges, jöhet egy játékosabb, vidám karácsonyi dal! Dean Martinnak igaza van, karácsonykor nyugodtan essen csak a hó, hiszen úgysem akarunk most sehová menni, csak családi körben ülni a meleg szobában, az ünnepi asztal körül.

Happy Gang: Szent karácsony

Ugyan már, az ünnepek alatt tedd félre a cinikus oldaladat: lehet, hogy a Happy Gangről a ’90-es évek legcikibb fiúbandái ugranak be, de a Szent karácsony az egyik kedvenc retro magyar karácsonyi dalunk, és szerintünk te is örömmel hallgatod majd meg ismét.

Mariah Carey: All I Want for Christmas is You

Oké, ha mindenki ivott már legalább egy nagy bögre forralt bort, és esetleg egy kis tojáslikőr is került a poharakba, akkor jöhetnek az igazán bulis karácsonyi slágerek, például Mariah Carey előadásában az All I Want for Christmas. Ne tagadd le, úgyis tudjuk, hogy idén már legalább egyszer megnézted az Igazából szerelmet!

 

Wham!: Last Christmas

Gyorsan térjünk is át még egy igazi klasszikusra, ami különösen kedves lesz azoknak, akiknek valaha törték már össze a szívét karácsonykor. Persze, kicsit giccses, kicsit retro, de ki ne szeretné azt hallani, hogy van még remény a nagy karácsonyi szerelemre? Mi szeretjük!

Olvastad már?  Csipesz, papír, fonal - Káprázatos karácsonyfadíszek fiókkacatból

Band Aid: Do They Know it’s Christmas

Az 1984-ben jótékonysági céllal írt slágert nem csak azért szeretjük, mert a korszaklegnagyobb sztárjai tűnnek fel benne, hanem azért is, mert emlékeztet rá, mennyire szerencsések vagyunk, ha van kivel és hol töltenünk az ünnepeket. Ezt sohasem szabad lebecsülni!

Mennyből az angyal

Ahogy meghalljuk, azonnal énekelni kezdjük, hiszen ez talán a legelső karácsonyi dal volt, amit megtanultunk. Azóta sem múlhat el ünnep nélküle, a karácsonyi csodát megéneklő klasszikus a legtöbb háztartásban ilyenkor naponta többször is elhangzik.

The Carpenters: Merry Christmas, Darling

Egy szívszorító, de gyönyörű karácsonyi dal arról, hogy néha éppen ezen a különleges napon nem tudunk azokkal lenni, akik azéletünk minden napját ünneppé teszik – gondolni azonban a karácsonyfa alatt is tudunk rájuk.

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra: Ajándék

Mert nem az számít, hogy mit kapunk, hanem hogy ki kapja. Berecki Zoltán és Szinetár Dóra duettjéből süt az a boldogság, amit akkor érzünk, ha azzal tölthetjük az ünnepeket, akinek a társasága minden ajándéknál többet ér nekünk.

És íme a teljes lista… Boldog karácsonyt!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást