A tökéletes Instagram fotó titka, 5 lépésben

A tökéletes Instagram fotó titka, 5 lépésben

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A tökéletes Instagram fotó titka, 5 lépésben

A Facebook kora leáldozott, legalábbis bizonyos mértékig, hiszen rengeteg applikáció, köztük az Instagram is ebből építkezik. Azonban a statisztikák azt mutatják, hogy főként a fiatalabb generációk, már szinte teljes mértékben átkonvertálták magukat a képmegosztás császárához. Az Instagram remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy kifejezhessük önmagunkat, és valami különlegeset adjunk át a világnak. Azonban, a szűk 500 milliós felhasználótáborban kitűnni nem egyszerű feladat, így érdemes pár praktikát bevetni, ha azt szeretnénk, hogy a képeink és az üzeneteink minél több emberhez eljussanak! Most olyan tippeket gyűjtöttem össze, melyek segítségével Te is megalkothatod a tökéletes Instagram képeket!

Az ideális téma kiválasztása

Talán a legfontosabb pont mind közül, hiszen ha azt szeretnénk, hogy a képek sokaságában kitűnjön a miénk, akkor elengedhetetlen, hogy naprakész témában készítsük azokat. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ősszel/télen posztolják a nyáron készült képeket. Ugyan 1-2 ilyen kép megállhatja a helyét nosztalgia szinten, de ha túl sokat posztolunk belőlük, értéküket vesztik. Igyekezzünk mindig az aktualitásoknak megfelelően választani témát, legyen szó étel-, outfit- vagy flatlay fotókról.

Ősszel például nagyon sokan keresnek rá a sütőtökös témára, télen pedig értelemszerűen a karácsonyi képekre. Ha flatlay fotót készítünk például hűvös időben, mindenképpen helyezzünk el rajta egy forró italt vagy egy pihe-puha takarót/ruhát. Sokkal vonzóbb lesz, mint egy napszemüveg vagy egy fürdőruha.

A tökéletes Instagram fotó titka, 5 lépésben

Megfelelő fények

Elengedhetetlen, hogy ideális fények mellett fotózzunk mindig! Most nem kifejezetten arra gondolok, hogy kizárólag természetes fényben készítsük el a tökéletes képet, hanem sokkal inkább arra, hogy pontosan azokra a pontokra összpontosuljon a legtöbb fény, amiket a leginkább szeretnénk hangsúlyozni a képen! Ha például egy outfit fotót posztolunk, az a legfontosabb, hogy a rajtunk lévő ruhadarabok jól láthatóak, kiemelkedők legyenek, míg a háttér kevésbé, viszont érdemes ügyelni a kettő összhangjára mind fényekben, mind színekben!

Egy flatlay esetében el kell dönteni, hogy mely központi elemet szeretnénk hangsúlyozni a leginkább, és úgy alakítani, hogy ezt érje a legtöbb fény, míg a többi dolgot viszonylag kevésbé. Hasonlóan érdemes eljárni az ételfotók esetében is.

A tökéletes Instagram fotó titka, 5 lépésben

A legjobb minőségű képek alkalmazása

Sajnos mind a Facebook, mind az Instagram hibája, hogy butítja a képek minőségét, így azok a képek, amik elsőre élesnek és szépnek tűnnek, feltöltve szemcséssé válnak. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy mindig a legjobb minőségű, legélesebb képeinket használjuk, hiszen ezeket kevésbé tudja lebutítani a rendszer. A jó minőségű képek pedig kitűnnek a tömegből is!

Emellett érdemes a világosabb árnyalatokat előnyben részesíteni, ugyanis ezekhez jobban vonzódunk, mint a túl sötét, kivehetetlen, olykor depressziós hangulatú fotókhoz.

A tökéletes Instagram fotó titka, 5 lépésben

Az a bizonyos plusz

Végezetül pedig nem csak a képek jól megkomponáltságán múlik az, hogy mennyien szívlelik a posztjainkat. Ha időről-időre képesek vagyunk valami pluszt nyújtani a nézelődők egyszer csak követőkké válnak! Egy fotó sokkal vonzóbb, ha szenvedéllyel készül, és nem erőltetésből! Ha időt fordítunk a szerkesztésére, nem csak feltöltjük gyorsan és kész is.

Ha mind a képeinken, mind az alatta lévő üzeneteinken át közvetítünk valamilyen értéket, egy kis szeletet magunkból, biztosak lehetünk az áttörő sikerben! Az emberek szeretnek bepillanata mások életébe, és nem feltétlenül a mézes-mázas felszínbe ragadni, hanem kissé beljebb ásni, ahol felsejlik a valódi világ is!

A tökéletes Instagram fotó titka, 5 lépésben

Insta források: doraiklodi, cyberfashioninspiration, katiesbliss, chesdodomacaron

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást