A tökéletes hajszín kiválasztása 8 egyszerű lépésben

A tökéletes hajszín kiválasztása 8 egyszerű lépésben

Címlap / Stílus / Haj / A tökéletes hajszín kiválasztása 8 egyszerű lépésben

Úgy döntöttél, hogy változtatni szeretnél a külsődön? Nyitott vagy az újdonságra, de egyszersmind félsz is a melléfogástól? Sok tényező közrejátszik abban, hogy melyik hajszín a tökéletes számodra – most azonban segítünk megtalálni az igazit!

Figyeld a bőrtónusod!

Az olíva árnyalatú bőrhöz sötétebb színek illenek.
A rózsaszínhez nem passzol a vörös és az aranyszőke, viszont szuper hozzá minden hamus árnyalat.
Az enyhén sápadtaknak bármi jól áll, a szélsőséges sápadtságot viszont fokozzák a legsötétebb tincsek.
Sárgás bőrrel pedig célszerű elkerülni a narancs és citromszerű színeket, viszont a mélyvörös és a sötétbarna kitűnő.

Nézd meg a kedvenc felsőd!

Ha piros, narancs, arany, olíva vagy rozsdaszínű ruhában érzed a legjobban magad, az aranyszőke, az aranybarna, a mézszőke és a gesztenye lesz a te hajszíned.
Amennyiben pink, fukszia, fekete, királykék vagy fenyőzöld a kedvenc felsőd, a platinaszőke, a hamuszőke és –barna, a burgundi és a fekete fürtök állnak majd a legjobban.
Végül, ha lila, szénszürke, télizöld vagy natúr a legkedvesebb pólód, voksolj a homok- vagy bézs szőkére, csokoládébarnára vagy mahagónira!

Vedd szemügyre az ékszereidet!

Nem is gondolnád, hogy az ösztönös ékszerválasztásod milyen sokat elárul a bőrtónusodról. Ennek az információnak nemcsak hajfestés során veheted hasznát, hanem sminktermékek vásárlásakor is.
Ha az ezüst illik hozzád inkább, hideg árnyalatú vagy, ha pedig az arany, akkor meleg bőrtónusú. Amennyiben mindkettő jól áll, a semlegesek közé tartozol.

Számít a szemszíned!

Barna, zöld vagy fekete szemek esetén szuperül mutatnak a meleg hajszínárnyalatok, úgymint például a vörös, az arany és a gesztenye.
Ez azért van, mert tulajdonosaiknak többnyire sárgás a bőrük.
Kék vagy szürke szemekhez viszont a hidegebb tincsek mennek, úgymint a hamus vagy platinás árnyalatok.

A barna az igazi?

Ha most „seszínűnek”, tehát a barna valamilyen jellegtelen árnyalatát mutatónak látod a hajad, vagy olyan megoldásra vágy, amely viszonylag ritka „karbantartást”, tehát újrafestést igényel, esetleg sérültek a tincseid, ezért nem szeretnéd extrém vegyi hatásnak kitenni őket, a barna a te színed!

Legyél vörös?

Rózsaszín alapárnyalatú bőrhöz nincs ennél tökéletesebb választás, viszont olíva és arany tónussal jobb mielőbb elfelejteni az alternatívát.
Ha jó állapotú a hajad, zökkenőmentesen befogadja majd a vörös festékmolekulákat, ám sérült fürtök esetében probléma lehet.

Bemutatkozik szőkeséged?

Ha gyerekkorodban szöszi voltál, vagy nyár végére most is menetrendszerűen kiszőkülsz, érdemes belevágnod a világosításba.
A szőke azonban csak akkor ajánlott, ha megengedheted magadnak a gyakori utánfestést és a hamvasító kencék használatát a makulátlan megjelenés érdekében.

Válts feketére?

Sötétebb bőrrel, tehát kreol vagy olíva színnel ez mutat a legtermészetesebben. Csak akkor válaszd a feketét, ha teljesen biztos vagy a döntésedben, hiszen ha egyszer megtörtént a festés, nagyon nehéz visszanyerni a hajad eredeti színét.
Bizonytalanság esetén próbáld ki a netes frizurapróbáló alkalmazásokat egy friss fényképeddel, és kérd ki a fodrászod véleményét!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást