Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt 10 dkg vaj 1 evőkanál barnacukor 2 tojás sárgája
A krémhez:
5 dl tej 1 csomag tejszínes főzős pudingpor 7 szem édesítő tabletta
A tetejére:
50 dkg őszibarack 3 dkg szeletelt mandula 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A hideg vajat jól összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a barnacukrot, és a tojássárgákat.
Az így elkészített omlós tésztát fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább fél óráig.
A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, s kibélelünk vele egy 22 cm-es vajazott, lisztezett, hullámos szélű fém tortaformát.
A krémhez szokott módon elkészítjük a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni.
A megmosott őszibarackot cikkekre vágjuk.
A langyosra hűlt tejszínes pudingot a tésztára borítjuk.
A barackcikkeket csinosan a pudingos tésztára terítjük.
A barackos pite tetejét szeletelt mandulával és vaníliás cukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük a sütit.
Ha kihűlt, szeletekre vágva kínáljuk.