Szerelem / Párkapcsolat / Szex

Több a szex, de kevesebb az orgazmus? Meglepő tények a mai fiatalokról

Egy szexuális segédeszközöket gyártó cég folytatott alapos kutatást a 18 és 70 év közötti emberek szexuális viselkedéséről, amiben 2100 fő vett részt. A felmérés meglepő eredményt hozott, ugyanis kiderült, hogy a kétezres év után született korosztály nőtagjai kétszer annyit szexelnek, mint a náluk idősebb generációk, ugyanakkor feleannyiszor jutnak el az orgazmusig.

Hogyan lehetséges ez?

Az ezrezdforulósok tehát kijelenthetjük, hogy kétszer annyit dolgoznak feleannyi kielégülésért. A 18 és 25 év közötti nők 39 százaléka – a kutatás szerint – legalább hetente kétszer él szexuális életet, de közülük mindössze 36 százalék állítja, hogy el is jut a csúcsig.

Összehasonlításképpen, a 45 év feletti hölgyek 63 százalékának van orgazmusa minden alkalommal, mikor szexel, így ez azt is mutatja, hogy az idősebbek jóval elégedettebbek a szexuális életükkel. Meglepő módon a 46 és 50 év közöttiek 16 százaléka találta úgy, hogy a szexuális életére 10-ből 10 pontot ad. Az 50 és 55 év közöttieknél ez az arány 14 százalék volt, ami szintén meglehetősen figyelemre méltó. A 25 év alattiak szegmense közül viszont mindössze 11 százalék adott maximális pontszámot az együttléteire, a 31 és 35 közöttieknél pedig szintén csak 10 százalék mondta ugyanezt. Tehát minél fiatalabbak a nők, annál elégedetlenebben szexuális együttléteik minőségével.

Olvastad már?  5+1 zsírgyilkos anyagcsere-gyorsító tipp – Ints búcsút a felesleges kilóknak mindörökre

Mi lehet ennek az oka?

Talán az, hogy a fiatalok nem ugyanazt keresik a testi örömökben, mint az idősebbek. A kutatás ugyanis arra is kereste a választ, hogy mi az, ami a résztvevőknek a legtöbbet jelenti a szexszel kapcsolatban.

Míg az idősebb korosztály legtöbb tagja azt mondta, hogy a szex értelme nem más, mint a partnerrel való mélyebb érzelmi kötődés, a 25 év alattiak túlnyomó része – összesen 77 százalék – azt nyilatkozta erre, hogy mindössze jól akarják érezni magukat.

Lehet, hogy ez az oka annak, hogy ők kevésbé élvezik a szexet? 

Mint kiderült, a fiatalok arra használják a testi együttlétet, hogy önbizalmukat erősítsék, ezt a huszonöt év alattiak megdöbbentően nagy része, csaknem fele állította. Az idősebbeknél ez a szám lényegesen kisebb volt, a 25 és 44 év közöttieknél 35 százalék, a 45 év felettieknél pedig mindössze 22 százalék.

A szexet önbizalomnövelésre használni viszont kétélű fegyver, hiszen míg bizonyos esetekben határozottan hasznos lehet, addig túlnyomórészt emiatt ágyba bújni valakivel már nem egészséges, hanem egyenesen káros is lehet. 

Az idősebb korosztály szexuális elégedettsége mögött feltételezhetően a tapasztalat áll. A kutatás egyik vezetője arra következtetésre jutott, hogy ugyan remek dolog, hogy a fiatalok relatív sokszor hódolnak a testi örömöknek, de tanulniuk kellene az érettebb generáció hozzáállásából. Az idősebbeknek – mint kiderült – ugyanis nem elsősorban a szórakozás, hanem a párjukkal való kapcsolat bensőségesebb szintre emelése a legfontosabb, ennek köszönhetően pedig a szexuális elégedettségük és orgazmusaik száma is magasabb. A 45 év felettiek példája pedig bizonyítja, hogy a tapasztalat és a testünk ismerete milyen fontos tényező a szexben, hiszen ez a generáció nyilatkozott a legnagyobb szexuális boldogságról. 

Olvastad már?  5+1 ok, amiért megéri idősebb pasival randizni

Képek forrása: luckybusiness/Depositphotos.comluckybusiness/Depositphotos.com