Szerelem / Párkapcsolat

Aki több emojit használ, többet is szeretkezik, egy kutatás szerint

Vannak emberek, akiket kifejezetten idegesítenek a szmájlik, míg mások el sem tudják képzelni a csetelést nélkülük. Utóbbi csoport pedig egy új kutatás szerint többet szexel, mint az emojikat mellőző társaik. Nézzük, mi lehet az összefüggés a szmájlik és a szexuális aktivitás között.

1. A kutatás nagyszabású volt

A patinás Kinsey Intézet végezte a felmérést, ötezer résztvevővel, amit aztán további 280 alannyal folytatott egyéb kutatások kimenetével is összevetettek. Az eredmények őket is meglepték, annyira egyértelműek voltak. Az ötezer résztvevő csoportja amerikai szinglikből állt, akiknek többféle témával kapcsolatos kérdésre kellett válaszolniuk, amik között szerepeltek szexuális életük és emoji-használatuk gyakoriságát illető témakörök is.

2. Egyértelmű volt az összefüggés

A két kutatás szereplőinek többek között olyan kérdésekre kellett választ adniuk, mint például milyen gyakran randiznak, a randi partnerekkel hányszor jön össze egy második találkozó, milyen gyakran csókolóznak a randik végén és a randijaik milyen gyakorisággal végződnek az ágyban. Azok az emberek, akik ebben a témakörben „sikeresebbnek” bizonyultak, kiderült, hogy nagyobb eséllyel tartoznak a rendszeres emoji-használók közé.

3. A titok nyitja a kommunikáció

A felmérésről tanulmány is készült, melyben a szakemberek megállapították, hogy „napjaink modern világában a kapcsolatot keresők gyorsabb és lényegre törőbb módon kell, hogy kommunikáljanak.” Az emotikonok lehetővé teszik, hogy az illető kedvére árnyalhassa közlendőjét, például egy mondat komolynak hangozhat, de ha mögé biggyesztünk egy „nyelvkinyújtós” emojit, akkor egyből látszik, hogy mindössze szarkazmusról van szól.

A flörtölést is megkönnyítik a szmájlik, hiszen egy ártatlannak tűnő mondatot is kihívóan kétértelművé változtathat egy kacsintós arcocska.

Az kacérkodós emojikkal operáló emberek kommunikációja hatásosnak bizonyul annak érdekében, hogy a partnerek gyorsabban jutnak el az ágyig.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást