Párkapcsolat / Szerelem

10+1 titok, amit senki nem mond el a házasságról

10+1 titok, amit senki nem mond el a házasságról

Az elején minden csak rózsaszín felhőkben úszik, minden jót megígértek egymásnak, és úgy tűnik semmi sem árnyékolhatja be szerelmeteket. 20 év házasság után azonban bőven van időtök megismerni a házasság minden fura igazságát.

1. A falaknak beszélsz

Olyan érzésed van, hogy a falaknak beszélsz? Talán ha van háziállatod, akkor abban a szerencsében részesülsz, hogy legalább ő érdeklődve végighallgatja mondanivalódat. Általános probléma, hogy az „asszony” szavai leperegnek férjükről.
A szócséplés bár női tulajdonság, de mindig igazságon alapszik, ezért érdemes lenne odafigyelni rá. A legrosszabb, hogy a gyerekek is hajlamosak átvenni apjuk passzív magatartását, így szegény feleség úgy érezheti, magára maradt…

2. Akihez valójában hozzámész

A házassággal hozzámész házastársad minden rokonához is. Ők egyből barátságosak, főleg ha kölcsönt szeretnének kérni tőletek, vagy kedvük támad nálatok vendégeskedni az ünnepek alatt.
Panaszkodni nem panaszkodhatsz, mert azzal megsérted férjedet, változtatni pedig úgysem tudsz új rokonaid magatartásán, mert sértésnek veszik. Így hát marad a „megszoksz, vagy megszöksz” irányelv.

3. Horkolás

Ha addig soha nem horkolt, melletted majd biztos elkezd. Eleinte megfázásra keni, majd orrsövény problémát gyanít, aztán belenyugodtok, hogy bizony, ő már örökre horkolni is fog.
Ha meguntad folyamatosan figyelmeztetni, akkor szerezz be füldugókat és végre nyugodt álmod lehet!

4. Régi történetek

Egyszerűbb újra és újra végighallgatni a régi történeteit és vicceit, mintsem mindig figyelmeztetni, hogy már milliószor elmondta.
Törődj bele, hogy egyre kevésbé lesz érdekes számodra a humora, sőt, már előre sejteni fogod mit fog mondani. Ez a házassággal jár. Ne aggódj, így van ezzel ő is, unja mondandódat, elvégre ezért érzed úgy, hogy sokszor a falaknak beszélsz!

5. Figyelmesség

A Te szülinapodra jó ha emlékszik, a névnap már rizikósabb. Ráadásul abban a megtiszteltetésben részesülhetsz a téged ünneplő napok alkalmából, hogy süthetsz-főzhetsz egész nap, hogy családodat megvendégelhesd. 
Ezért van az, hogy a legtöbb feleség nem akar nagy felhajtást születésnapjára.

6. Virágok

Az elején alkalom nélkül is vett virágot, ma már allergiás rá, különben is ezek a mai virágok mind génkezeltek. Csak akkor kerül virág a vázába, ha a gyerek tartja ott ideiglenesen a tanítónéninek, vagy ha te vásároltad dekorációnak.

7. Különalvás

Lehetsz dühös bátran, de estére el kell múlnia, mert senki sem szeretné hetekig hallani a kanapén való alvás okozta hátfájás jajveszékeléseit.

8. Új ruha

A férfiak tényleg nem emlékeznek a ruhadarabokra. Azt sem tudnák mi van épp rajtuk, ha nem néznének magukra. Ha felhívod a figyelmét egy újonnan vásárolt ruhádra, az igazi butaság részedről.
Úgysem veszi észre és igazi bókokra egyébként sem számíthatsz részéről. Akkor meg minek szólni?

9. A férfiak és a hasuk

Hihetetlen, hogy egy tál finom étel hirtelen teljesen fel tudja függeszteni a sok nézeteltérést és vitatkozást köztetek.
Ő csendben eszik és a végén megdicséri főztödet, neked pedig ennyi év után ennyi bók is elég ahhoz, hogy elszálljon hirtelen jött dühöd.

10. A szórakozás és társaságba való járás már a múlté

Unalmasnak tűnik az életed? Szeretnél táncolni, szórakozni járni, társaságba tartozni? Akkor semmi jóra sem számíthatsz. Vagy beletörődsz, hogy amint férjed mondaná “az otthoni lazulás a legjobb”, vagy kompromisszumot kötsz és otthon táncolsz!

10+1. Adj hálát annak, ami van!

Mindannyian másképp csináljuk a dolgokat. Lehet, hogy a férjednek egy órát vesz igénybe elmosogatni, vagy csúnyán hajtogatja össze a ruhákat, de kár vitatkozni vele. Örülj, hogy egyáltalán elvégzi és segíteni akar!  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást