Titkos módszer, amellyel rendet tehetünk a lelkünkben: a hoponoponó

Titkos módszer, amellyel rendet tehetünk a lelkünkben: a hoponoponó

Címlap / Életmód / Egészség / Titkos módszer, amellyel rendet tehetünk a lelkünkben: a hoponoponó

A hoponoponó egy titkos módszer, amellyel nyugalmat teremthetünk a lelkünkben, ezáltal bőséghez és egészséghez juthatunk. 1983-ban Hawaii állam élő kincsévé nyilvánították. Megteremtője és első mestere, Morrnah Nalamaku Simeona az íróasztalán egy feliratot tartott, amelyen ez állt: „A béke velem kezdődik.”

„A béke velem kezdődik”

Olvastam egy könyvet, és miután tisztítani kezdtem magam, eleinte nehézséget okozott, hogy a gondolataim új érzelmi töltést kaptak: már nem tudtam haraggal gondolni senkire, és a múlt eseményei semlegessé váltak számomra. Hetekig tartott, mire megszoktam ezt az új állapotot, mint ahogy azt is, hogy nagyon gyorsan tapasztaltam az életemben változásokat. Még egy könyv sem volt rám ilyen hatással.
Joe Vitale amerikai könyvszerző személyesen utazott Hawaii-ra, hogy elsajátítsa ezt a módszert, és könyvet írjon róla (Dr. Ihaleakala Hew Len ‒ Joe Vitale: Hoponoponó). Találkozott például dr. Ihaleakala Hew Lennel, aki egy egész kórházi osztályra való elmebeteg bűnözőt gyógyított meg azáltal, hogy megtisztította a saját gondolkodását.

Mi a hoponoponó (avagy ho’oponopono)?

„A hoponoponó olyan eljárás, amellyel el tudjuk engedni a bennünk lakozó mérgező energiákat, lehetővé téve ezzel, hogy ISTENI indíttatású gondolatok, szavak, tettek és történések szülessenek.”. Egyszerűen megfogalmazva: a hoponoponó annyit jelent, hogy jól tenni, illetve hibát kijavítani.
Hawaii őslakosai szerint a hibák olyan gondolatok nyomán keletkeznek, amelyeket múltbeli fájdalmas emlékek piszkítottak be. A hoponoponó révén el tudjuk engedni ezeknek a fájdalmas gondolatoknak vagy hibáknak az energiáját, amelyek felborítják az egyensúlyt, és betegséget okoznak.”

A zéróállapot

A zéróállapotot újszülött korunkban éljük át. Ekkor még nem rendelkezünk tapasztalatokkal, nincsenek sérelmeink, előítéleteink, szorongásaink, emlékeink, nem ítélünk meg senkit. Negatív töltésű gondolatok és negatív párbeszéd híján tele vagyunk lehetőségekkel. Attól kezdve, hogy megszületünk, létrehozunk és tudattalanul magunkba szívunk és elfogadunk hiedelmeket, programokat, emlékeket, gondolatokat.
Ezek korlátoznak minket. A hoponoponó módszer segítségével megtisztíthatjuk önmagunkat, és visszatérhetünk a zéróállapotba, ahol lelkünk lecsillapodhat, és a jövőben sokkal gyakrabban beleavatkozhatunk sorsunk alakulásába, mint korábban bármikor. A zéróállapotban semmi sem létezik, de minden lehetséges.

Mindenki más

Mindenki valamilyen szemüvegen keresztül nézi a világot. Egyedi gondolatrendszerek alapján éljük az életünket. A vallások, a filozófiák, a terápiák, az írók, a tévériporterek, a guruk és a gyertyaöntők mind a saját szemléletmódjuk szerint élnek.
Ez a könyv megtanít arra, hogyan juthatsz új „szemüveghez”, ami az összes többi „szemüveget” megsemmisíti.

Önmagad lehetsz

„Amikor elsősorban önmagad vagy, semmit sem tagadhatnak meg tőled, ami tökéletes, egész, teljes és a javadra válik. Ha elsősorban önmagad vagy, akkor automatikusan megtapasztalod a tökéletességet isteni gondolatok, szavak és cselekedetek révén. Ha azonban mérgező gondolataidat engeded az első helyre, akkor automatikusan a tökéletlenséget fogod megtapasztalni: betegség, zűrzavar, neheztelés, depresszió, ítélkezés vagy szegénység formájában.” – Dr. Ihaleakala Hew Len

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást