Tippek a szervezettebb otthonért

Tippek a szervezettebb otthonért

Címlap / Otthon / Dekor / Tippek a szervezettebb otthonért

Sokat bajlódsz a rendrakással, mégis nagy az összevisszaság és alig látszik, hogy rendet raktál?

 Sokszor nem tudod hol a helye bizonyos tárgyaknak? Akkor ez a cikk segíthet. A rend fenntartása sokszor csak szervezettség kérdése.
Az alábbiakban bemutatunk pár tippet, amellyel otthonunkat szervezettebbé tehetjük.

Az ágy

Szinte minden ágy értékes tárolási hellyel szolgál nekünk. Az ágy alatti tér jelentős, ezért számos módon hasznosítható.
Előszőr is állapítsuk meg, milyen típusú tárgyak tárolására lesz szükségünk, majd ezek méretétől és típusától függően csoportosítanunk kell különböző tároló kosarakban, dobozokban.
Párnákat, lepedőket, paplanokat, takarókat kiváló ötlet ágy alatt tartani. Ha kerekes a tároló, akkor könnyedén ki-be guríthatjuk ezt. Az ágyterítő legyen hosszabb, hogy takarja az ágy alatti tárolónkat.

Fiókok

A férfiak alsóruházatát viszonylag egyszerű csoportosítani. Annál nagyobb kihívást jelent a női alsóneműk csoportosítása. Osszuk fel a fiókot több részre kis dobozok segítségével.
A lakberendező üzletekben kaphatók fiókos betétek, amelyekbe külön csoportosíthatjuk az alsóneműket. Speciális rekeszeket lehet kapni apróságoknak, mint a fülbevalók, nyakláncok, zsebkendők stb.

Sminkfelszerelés

Vannak bizonyos tárgyak, amelyeket gyakran használunk, ezért a legalkalmasabb valamilyen szekrényen tartani, kézügyben. Ha neked is van családi ereklyéd, ékszeres dobozod, akkor ez kiválón tárhelyet biztosít a sninkfelszerelésednek.
A kozmetikumokat helyezheted egy dekoratív tálcára, egy dobozba vagy egy kozmetikum táskába. A komódod tetején tarthatsz sminklemosó vattapamacsokat, a leggyakrabban használt ruzsodat, szempillaspirálodat.

Játékok óvodás és kisiskolás gyerekeknek

Padok, dobozok, ládák lehetnek tökéletes tároló helyei a játékoknak. A legalkalmasabbak a fedél nélküli dobozok, így a gyerekek látják hol a helyük a játékoknak és szó szerint odadobják játékaikat. A pad tipusú tórolók két célt szolgálnak: ülő alkalmatosság és játéktároló.

Csomagolt élelmiszer a hűtőszekrényben

Az élelmiszerek csoportosítása okozhat gondot, mert a hűtőszekrény elrendezése általában nagyon nyitott. Helyezzünk átlátható rekeszeket sajtoknak, kávénak, felvágottaknak és így tovább. A csomagolt élelmiszerek alá helyezzünk tálcát, így könnyebb a tisztántartás, ha kiömlik.

Fűszerek

Nincs értelme egy rakás eredeti csomagolásban levő fűszert tartani a főzősarok felett, amikor nagyszerű fűszertárolási lehetőségek vannak: fűszeredénykék, „fűszerkörhinta” (egy forgatható fűszertartó, amely különböző endénykék tárolására szolgál), többszintű cimkézett fűszertartók.

Fürdőszobai termékek

A mindennapi hajápolási és fürdőzési termékeket tároljuk műanyag vagy fém tárolóban, így elkerülhetjük a rendeltenséget a fürdőszobában. Győződj meg róla, hogy nem rozsdásodik, hiszen egy idő után igen kellemetlenül fog kinézni.
A fürdőszivacsnak, szappannak vásárolhatunk külön tartót.

Gyógyszeres szekrény

Csoportosítsuk használatuk szerint. Például a fogászati termékeket (fogselyem, fogkrém, szájvíz) egy területre csoportosítsuk.
Ha valamilyen szer túl nagy vagy magas üvegcsében van, amely nem fér el a szekrényben, töltsük át kisebb üvegcsébe.

Szennyes

Ha nagy a család előfordulhat, hogy nem elég egy szennyeskosár. Ha szeretnéd szín és anyag szerint csoportosítani a szennyest, szerezz be három kisebb kosarat és csoportosítsd így:  az élénk színek, sötét színű ruhák, és fehérek.
Így szervezettebb lesz a mosás, nem kerül padlóra a szennyes, és véletlenül sem kerül a tiszta vasalatlan ruhák közé.

Kert

Ha lelkes kertész vagy, és szívesen öltesz fel kertészruhát, akkor érdemes elérhető helyen tartani a kedvenc kertészeti inget, kötényt, kesztyűt. A cipőnek szerezz be egy egyszerű cipőállványt, amely könnyen tisztítható.
Hasznos a fémállványú egyszerű kerti asztal, amelyen tárolhatod a kisebb, alatta pedig a nagyobb eszközöket.
 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!