8 tipp, hogy az utazás a lehető legjobb élmény legyen

8 tipp, hogy az utazás a lehető legjobb élmény legyen

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 8 tipp, hogy az utazás a lehető legjobb élmény legyen

Ha szeretsz utazni, de még nem találod fel magadat igazán egy idegen országban, vagy a munkád miatt vagy sokat külföldön, és úgy érzed, nem tudod kihasználni azt a kevés szabadidőt, amid van, akkor ne aggódj! Az utazás, illetve az utazás szeretete tanulható! Mutatjuk hogyan!

Tedd le a mobilod!

Bármennyire is nehéz ezt betartani, hidd el, megéri! Azért utazol, hogy jól érezd magad, pihenj és egy kicsit kiszakadj a mindennapokból.

Ha egy egész napra elteszed a mobilod, és nem csekkolod folyamatosan, kivel mi történik, nem fogsz lemaradni semmiről, egyszerűen csak meglátsz majd olyan dolgokat, amiket eddig észre sem vettél!

Ha szeretnéd megosztani az élményeidet az Instagramon vagy a Facebookon, akkor próbáld ki a Hootsuite appot, amivel előre beidőzítheted a posztjaidat, így nyugodtan félreteheted a mobilod!

Írd le az élményeidet!

Nem muszáj részletes naplót írnod mindenről, ami az utazás alatt történt – bár ezt is nagyon izgalmas lesz később végigolvasni –, hiszen valószínűleg nem ezzel szeretnéd tölteni minden szabad percedet. 

Ehelyett az is elég, ha csak néhány mondatban leírsz egy érzést, egy vacsorát, egy étterem nevét, egy jó emléket vagy egy szép helyet, amire szívesen emlékszel majd, hidd el, nem fogod megbánni.

Bárcsak minden utazásunkról lenne néhány sorunk!

Olcsó jegyek

Ha lett egy szabad hétvégéd és szívesen utaznál, akkor nézz körül a különböző oldalak akciós jegyei között.

Nem is kell tudnod a célállomást, ha a Skyscannerre csak az indulási repülőteret és a dátumot írod be, akkor kidobja az akkori legolcsóbb járatokat – vigyázzatok, veszélyes!

Nézz körül online!

Ha már a repülőjegyedet is okosan vásároltad, akkor a többi belépődet vagy jegyedet is érdemes online keresgélni. 

A legtöbb helyre, ha az út előtt online megvásárolod a jegyet, nem csak olcsóbban, de sokszor sorban állás vagy várakozás nélkül juthatsz hozzá – érdemes kipróbálni!

Foglaljatok lakást!

Ha Airbnb-n kerestek szállásokat, akkor olyanokat nézzetek, ahol konyha is van, így a reggelik vagy egy-két vacsi árát megspórolhatjátok, illetve szuper borozós estéket tarthattok a saját teraszotokon!

Persze ez nem azt jelenti, hogy ne menjetek éttermekbe kipróbálni a helyi különlegességeket, de a közeli piacokon is sok finomságot be lehet szerezni, így az élmény is megmarad, de a pénztárcátokat is megkímélitek. 

Csinálj valamit, ami felpörget!

Egy utazás alkalmával mindig érdemes valami olyasmit is csinálni, amitől egy kicsit tartasz vagy amit még sohasem próbáltál, mert nagyon megerősíti az önbizalmadat – és mellette nagyon izgalmas kaland is!

Persze nem kell, hogy ez egy szuperveszélyes vagy illegális dolog legyen; elég egy ijesztőnek tűnő hullámvasút, egy paragliding vagy egy sziklaugrás – a lényeg, hogy egy kicsit feszegesd a határaidat!

A bőröndbe csak a legfontosabbak!

Bárhova is mész, mindig jó, ha előre megtervezed, hogy mit mivel fogsz felvenni, és csak olyan darabokat pakolsz be, amik tényleg illenek is egymáshoz.

Fölösleges becsomagolni egy ruhát, amihez nem lesz megfelelő cipőd vagy egy olyan felsőt, amit évek óta nem hordtál – hidd el, ott sem fogod!

Amit viszont semmiképp ne felejts otthon: flip-flop (tengerpartra vagy fürdéshez), egy meleg pulcsi (hiszen bármilyen idő lehet), illetve egy plusz alsónemű (ki tudja?).

Fontos iratok

Az útleveledről, személyidről, biztosításodról és egyéb fontos irataidról nem árt, ha készítesz egy másolatot vagy egy fényképet a telefonodba, és egy teljesen másik helyen tartod, mint az eredetieket.

Ezzel felkészülsz a legrosszabbra, azaz arra, hogy ellopják, elveszíted, elázik vagy bármilyen okból használhatatlanná válik mindened, ami fontos.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást