7 tipp, hogy problémagyártó helyett megoldó ember legyél

7 tipp, hogy problémagyártó helyett megoldó ember legyél

Címlap / Életmód / Egészség / 7 tipp, hogy problémagyártó helyett megoldó ember legyél

Mi sem egyszerűbb annál, minthogy problémákat generáljunk és megállás nélkül panaszkodjuk. De jobb, ha tudod, hogy az ilyen típusú embereket sem a munkahelyükön, sem az életben nem kedvelik túlságosan. Legyél az a típus, akit arról ismernek, hogy mindent képes kézben tartani és koordinálni. Adunk pár tippet hozzá.

Légy önálló

A munkahelyeken szeretik az önálló embereket, akik találékonyak és könnyen feltalálják magukat váratlan helyzetekben is.

Ez a felettesednek is szemet szúr majd és értékelni fogja.

Ne zaklasd őt egyből a legkisebb dolgokkal, előbb próbálj meg te cselekedni és, ha szükségszerű az ő közbenjárása is, akkor vond be az ügybe.

Ezzel nem csak neki, de magadnak is bizonyíthatsz.

Kommunikálj!

Az nem megoldás, ha valami bajod van, akkor senkivel nem beszéled meg, csak magadban mérgelődsz.

Egy felnőtt, felelősségteljes nő beleáll a problémákba és kibeszéli magát.

Ha az életed bármely területén úgy érzed, hogy nehézségbe ütköztél, ne legyél rest ezt a külvilággal is tudatni, főleg akkor, ha ez kifejezetten egy bizonyos személy ellen irányul.

Fejlődj!

Igen, ezt a képességedet is tudod fejleszteni. Leginkább úgy, hogy megfigyeled magad spontán helyzetekben.

Hogyan reagálsz, ha nem készítenek fel arra, hogy nem a te elképzelésed szerint alakul valami.

Például, ha jelentkezel egy állásra, amit nagyon szeretnél megkapni, úgy érzed, hogy te lennél a tökéletes ember rá, aztán érkezik a válasz, hogy az állást sajnos nem te kaptad.

Bár teljesen érthető, ha elsőre kiborulsz, de ez ne tartson túl sokáig, hiszen fel kell készülnöd a következő lépésre.

Rugalmasság!

Sokat elárul rólad, hogy miként reagálsz egy váratlan szituációra.

Megszeppensz és annyira lefagysz, hogy képtelen vagy cselekedni, vagy egyből alkalmazkodsz az új helyzethez, ami azonnali cselekvésre ösztönöz.

Eleinte nehéz e szerint működni, mert a folytonos tervezgetéseinknek „hála”, mindig van egy általunk tökéletesnek vé lt forgatókönyv a fejünkben, de lássuk be, az élet sokkal jobb rendező nálunk.

Akadályok helyett lehetőségek!

Már megint rád bíztak egy nagy projektet a munkahelyeden, így biztos, hogy ugrik az esti, de talán még a hétvégi program is.

Mit teszel ilyenkor?

Sopánkodva felhívod a barátnődet, hogy elújságold neki, mennyire kegyetlen a főnököd, vagy megpróbálod megtalálni a legjobb megoldást

Pont annyi időt vesz el a panaszkodás, mint amennyi idő lenne kitalálni azt, hogyan old meg ezt a helyzetet.

mert mindenre van megoldás, ezt kell észrevenned.

Ne várj másokra!

Mikor adódik egy probléma az életben, gyorsan kell reagálni rá, szóval nem engedheted meg azt a luxust, hogy másokra várj. Erős nő vagy, aki képes önálló döntéseket hozni. Lehet, hogy nem lesz minden döntésed tökéletes, sőt az is lehet, hogy szörnyűek lesznek, de ez mind szükségszerű ahhoz, hogy tapasztalj és megtanulj jól reagálni a problémákra.

Jellemző viselkedés ez a gyerekeknél, akik mindig a szülők segítségére várnak, akár még felnőttkorban is. Bár ott van mellettünk a családunk és barátaink, vedd figyelembe, hogy igazán mindig csak magadra számíthatsz, ezért muszáj megoldanod egyedül a saját problémáidat. Tanácsot bármikor kérhetsz, de a végső döntést neked kell meghoznod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást