7 tipp, hogy mindig rend legyen a lakásban

7 tipp, hogy mindig rend legyen a lakásban

Címlap / Otthon / Dekor / 7 tipp, hogy mindig rend legyen a lakásban

Minél régebb óta laksz egy adott helyen, annál több holmit halmozol fel. Így egy idő után akkor is zsúfoltnak tűnhet a kégli, ha egyébként nem vagy rendetlen. Néhány tárolási tanács megfontolásával azonban sokat tehetsz az összkép javításáért.

Könyvespolc a plafonig

A könyvespolcok nemcsak kedvenc köteteidnek adhatnak otthont, de a magazinoknak, a fotóknak és a számodra jelentőséggel bíró egyéb tárgyaknak is: ízlésesen elrendezheted rajta az utazásokon gyűjtött emléktárgyakat, vázákat, lemezeket.
Amennyiben közel van az íróasztal, nyugodtan a polcra pakolhatod a tollakat, a ceruzákat, a papírokat és a tűzőgépet, így máris több hely lesz a munkához vagy a tanuláshoz.

Dekoratív kosarak

A kosár díszít és tárol egyszerre, s valamennyi lakberendezési stílus tökéletes kiegészítője. Tűzifát, kagylót, gyümölcsöt, ceruzát – egyszerűen bármit tarthatsz benne.
A boltokban hihetetlen méret-, forma- és színválasztékban beszerezheted őket, csupán döntened kell, melyik tetszik a legjobban.

Ételtároló üvegek

A csatos üvegek reneszánszukat élik. Ha ilyenekben tárolod a konyhai alapanyagokat, nemcsak, hogy hatékonyan elzárhatod a molylepkék és egyéb kártevők elől, de még ízléses konyhadíszre is szert teszel.
Hiszen semmi sem fűszerezi jobban a helyiség hangulatát, mint a szépen elhelyezett összetevők, amelyeket így akár az asztal közepére is pakolhatsz.

Körbepakolt házimozi

Hol tartod a tévét? A falnál, méghozzá úgy, hogy közvetlenül fölötte és mellette nincs semmi? Építs köré polcrendszert, ami elnyeli a csecsebecséket!
Néhány dekorációs elem használatával akár az egyes részek tartalmát is elrejtheted, így kedvenc sorozatot nézése közben nem kell aggódnod, hogy elvonják a figyelmed az emlékek.

Okos gardrób

Kupi honol a szekrényedben? Félve nyitod ki az ajtót, mert nem tudod, mi pottyan a fejedre? Ez nemcsak negatív érzéseket kelt benned, de a ruhák szempontjából sem előnyös, illetve jelentős mennyiségű tárolási területet veszítesz.
Ha rászánsz mondjuk egy fél napot, hogy rendet teremts a gardróbban, meglátod mennyi hely szabadul fel…

Mappák

Legyen gyűrűs vagy gumis, a mappa nemcsak az irodában jön jól.
Ha külön, rendszerezve tárolod a különböző típusú papírokat, számlákat, csekkeket, garancialeveleket és társaikat, sokkal jobban fogod érezni magad, és nem telik hosszú órákba, mire megtalálod, amire éppen szükséged van.

Előszoba

Te és a vendégeid az itteni látképpel találkoztok először, amint beléptek a lakásba, ezért nem mindegy, milyen hangulata van. A legszükségesebb tárgyakat célszerű egy asztalkán vagy szekrényben tárolnod, továbbá elhelyezni benne egy széket, sámlit vagy kis padot a lehető legkényelmesebb cipőhúzáshoz. Az előszoba akkor jó, ha nem zsúfolt, de megvan benne minden, hogy ne kelljen visszarohannod.
Bár úgy tűnhet, hogy a rend négyzetméterek függvénye, valójában egyáltalán nem könnyebb egy méretes lakást takarosan tartani, mint egy kicsit. Amennyiben végképp helyhiánnyal küszködsz, de anyagi helyzeted nem teszi lehetővé a költözést, iktass be egy selejtezést, és válj meg azoktól a tárgyaktól, amelyeket nélkülözhetőnek gondolsz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást