5 tipp, hogy idén tényleg stresszmentes legyen a karácsony

5 tipp, hogy idén tényleg stresszmentes legyen a karácsony

Címlap / Életmód / Egészség / 5 tipp, hogy idén tényleg stresszmentes legyen a karácsony

Bármilyen rosszul is hangzik, gyakran többet stresszelünk a rövid, karácsonyi időszakban, mint a hétköznapokon. Ugye neked is meg van az a jelenet, mikor fel-alá cikázol az áruházban és megállás nélkül csak ezeken kattogsz: Biztos, hogy mindenkinek megvettem, amit szerettem volna? Vajon örülni fog az ajándékomnak? Mi legyen a menü? December 24-ig tuti, hogy te is felteszed magadnak ezeket a kérdéseket… Tippjeink segítségével azonban szerencsére nem kell Grinccsé változnod ahhoz, hogy ezúttal stressz nélkül megúszd az ünnepeket!

Készíts listát!

Nyugi! Még van pár nap karácsonyig, simán behozhatod a lemaradásodat, ha kézbe veszed a dolgokat.

Kezdd az ajándékokkal. A felmérések szerint sokkal több felesleges dolgot veszünk akkor, ha az utolsó pillanatra hagyjuk a vásárlást. Inkább írd össze, hogy kinek mire lenne szüksége, így biztosan nem nyúlhatsz mellé.

Ezután folytathatod a listát a legkülönlegesebb karácsonyi receptek összegyűjtésével. Nálunk is rengeteg ünnepi receptet találsz, amivel tuti nagy sikert aratsz a karácsonyi vacsin. Most még van egy kis időd, kapd össze magad!

Vásárolj online

Általában szeretünk órákig nézelődni a boltok kínálatai között, viszont ha stresszmentes karácsonyt szeretnél magadnak, akkor inkább kerüld el a bevásárlóközpontokat.

Manapság már annyira természetes, hogy interneten rendelünk meg szinte mindent, hogy ezt a lehetőséget karácsonykor is érdemes kihasználni. 

Gondolj csak bele! Otthonról, egy finom, habos forró csoki társaságában intézheted el az egész ajándék mizériát. Ezzel rengeteg időt megspórolhatsz magadnak, mert ilyenkor minden perc számít.

A jól ismert karácsonyi dalok…

Ugye már te is alig várod, hogy felcsendüljön valahol Mariah Carrey All I want for Christmas című száma?!

A zene amúgy is nyugtatóan hat az emberre, hát még a karácsonyi zenék! Érdemes naponta legalább fél órát zenehallgatással töltened, mert kutatások bizonyítják, hogy sokat segít a kikapcsolódásban.

Meglátod, könnyebben fog menni a főzés, a díszítés és a készülődés, ha közben felcsendül egy-egy karácsonyi dal!

Vásárra fel!

Tudjuk, hogy rengeteg dolgod van, de te is megengedheted magadnak, hogy kiruccanj az adventi vásárra.

Ha pedig már ott vagy, csomó hasznos ötletet gyűjthetsz dekorálás, főzés, ajándékok terén.

Nagyon sok árus kínálja a saját készítésű termékeit, ami azért szuper, mert olyat tuti, hogy nem találsz az áruházak polcain. 

Szóval ha egyedi ajándékra vadászol itt sok olyan dolgot találhatsz, ami levesz némi terhet a válladról

Családi batyus buli

Karácsonykor a sütés-főzés veszi el tőlünk  a legtöbb időt, mert ilyenkor mindenki kedvében akarunk járni: szeretnénk elkészíteni a legszebb cukrászati csodákat és ezért hajlamosak vagyunk túlvállalni magunkat.

A végén pedig azt veszed észre, hogy még este 11-kor is a konyhában vagy, amitől persze nem csoda, hogy feszült leszel!

Ha idén te vendégeled meg az egész rokonságot, akkor rendezzetek batyus bulit. Osszátok fel, hogy ki mit főzzön, vagy süssön az ünnepekre, így nem fogsz belerokkanni abba, hogy Martha Stewart-ot játszol.

Irány a szálloda

Egyre nagyobb divatnak örvend az a szokás, hogy a családok szeretnék „megúszni” az ünnepeket és az ezzel járó stresszt, ezért fogják magukat és felkeresnek egy szállodát, ahol a karácsonyt tölthetik.

Ha ez éppen nem a te világod, a két ünnep között akkor is érdemes időt szánnod a teljes relaxációra.

Keress fel egy wellness központot, engedd, hogy kényeztessenek, és pihend ki az év fáradalmait!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!