Dekor / Otthon

5 Tipp hogy feldobd a konyhát!

5 Tipp hogy feldobd a konyhát!

Manapság nincs elég idő, pénz és energia konyhadekorálásra, de egy kis odafigyeléssel kellemesebbé tehetjük az ott eltöltött időt.

1. A minimál korát éljük. Az egyszerű bútorzat, a könnyen tisztítható felületek, a praktikus beépíthetőség, a modulos elrendezés ma már szükségletté váltak. Ezért érdemes jól átgondolni bútorvásárláskor, hogyan tudjuk a konyhát maximálisan kihasználni, de mégis elkerülni a zsúfoltság érzetét.
2. Amikor bútort választasz, győződj meg hogy a színárnyalat megfelel-e a tendenciáknak. A különböző földszinek, szilva, őszibarack, narancs szinek keverve a zülddel,  feketével és arany szinnel igen klassz megoldás lehetnek. Válassz függőnynek, székpárna huzatnak, asztalkendőnek hasonló szineket, árnyalatokat így az eredmény meglátod lenyűgöző lesz!
Ha kis konyhával rendelkezel, akkor sem kell lemondanod ezekről, akár néhány négyzetméteren is összesűríthetsz praktikumot és szépet. Minden a jó választáson múlik.

3.
Legyen fény! Nem mindig van lehetőség elég természetes fényt beengedni a konyhába. Ilyenkor nyújtanak megoldást spot lámpák, melyeket akár utólag is felilleszthetünk a függő bútorzat aljára, ha nincs gyárilag már beépítve a konyhabútorba. A túl sok direkt napfény is problémát jelenthet, hiszen kényelmetlenné válik tőle a munka. Ilyenkor használhatunk világos könnyed rolót, vagy fényáteresztő felhúzható függönyöket.

4. Próbálj ki más textúrákat! Egy másik tendencia, amelyért egyre inkább lelkesednek a vásárlók, a római stílusú konyha, mely természetes anyagokat használ fel, mint a rattan vagy bambusz. Ezek az anyagok sokat hozzátesznek konyhánk vizuális értékéhez.

5. Használd a hullámkat. Manapság a minimál világában sok a szöglet, így könnyen rideggé válhat a konyha. Ezért jó ötlet az ablak tetejére lágy hullámokban függönyt helyezni, így a tér magasabbnak hat, főleg kis konyhák esetében.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást