5 tipp, hogy azonnal kívánatosabbnak nézz ki a ruhádban

5 tipp, hogy azonnal kívánatosabbnak nézz ki a ruhádban

Címlap / Stílus / Divat / 5 tipp, hogy azonnal kívánatosabbnak nézz ki a ruhádban

Néha csúnya tréfát űz velünk a sors, amikor is akaratlanul kerülünk olyan helyzetekbe, hogy azt kívánnánk, bárcsak haza mehetnénk átöltözni.

Viszont, ez az esetek többségében sajnos nem megoldható.

Bármikor belekerülhetünk olyan szituációba, amikor aktuálisan viselt ruhánk véletlen elszakad, vagy összekenjük valami makacs folttal, netán a legkínosabb helyeken leesszük, és persze ezek mindig akkor szoktak leginkább bekövetkezni, amikor esélyünk sincs arra, hogy haza ugorhassunk gyorsan átöltözni, de még olyan eszközök sincsenek a birtokunkba, amivel legalább kicsit orvosolhatnánk a helyzetet.

Cikis helyzetek viszont akkor is elérhetnek bennünket, ha pusztán hanyagságból vagy figyelmetlenségből, nem a megfelelő ruhát választjuk. Ez bizony, sokszor még az előbb felsorolt bakiknál is kellemetlenebb tud lenni! No de most nézzük meg, mik azok a legáltalánosabb hibák, amiket a következő tippjeink segítségével könnyen kijavíthatsz, sőt általuk még az egyszerű hétköznapi viseletedben is szexibbnek hathatsz!

Az sem árt, ha az ilyen vészhelyzetek esetére tartasz egy állandó varrónőt, akit rendszeresen meg tudsz látogatni! Ugyanis egy profi szakember, nagy segítséget nyújthat abban is, hogy a már használatban lévő és megszokott ruháid, pár száz forint ellenében, némi igazítással, sokkal jobban passzoljanak rád, és izgatóbbnak hass bennük, ha majd újra felhúzod őket!

A blézer mindig szexi

A legtöbb ember, és bizony a férfiak is, nagyon vonzónak találják, ha egy nő csinosan és elegánsan van felöltözve. Ennek a stílusnak pedig alapvető ruhadarabja egy kiskosztüm, és főleg a blézer. Te is biztos hallottál már arról, hogy a férfiakat nagyon be tudja indítani az a látvány, amikor egy nőn meglátják mondjuk a saját zakó kabátjukat. Azért, ne feledd, hogy ez a style esetleg otthon helytálló lehet, viszont a munkahelyen vagy az utcán irritálóan tud hatni, ha szó szerint lötyög rajtad a blézer, mint tehénen a gatya.

Ennek a kiskabátnak ugyanis pont az a dolga, hogy tökéletesen rásimuljon az alakra és kiemelje azt! Úgyhogy, ha egyenes fazonú kabátkával rendelkezel, vagy csak nem tetszik ahogy a régi blézereid mutatnak rajtad, akkor kérj meg egy szabót, hogy szűkítse be, hátsó vagy oldalsó varrásokkal. Utána pedig már nyugodt szívvel viselheted régi-új öltözetedet, amiben biztos hogy lehengerled majd az embereket!

Itt is a méret a lényeg

Szerte a világon rengeteg nő követi el azt a hibát, hogy méreténél jóval kisebb számú ruhákat vásárol, sokszor bizony szándékosan. Ők ugyanis meg vannak győződve arról, hogy ezáltal csökkenthetnek arányaikon, az persze nem számít, hogy így inkább egy kötözött sonkára fognak hasonlítani, nem pedig egy csinos és kívánatos, vonzó nőre. Soha ne vegyél kisebb méretű ruhát, még akkor se, ha csak egy mérettel különbözik az eredeti konfekciódtól!

Sőt, ha szeretnéd a boltokban kapható tömegcuccokat egyedivé, és tökéletesen hozzád illővé varázsolni, akkor válassz egy-két mérettel nagyobbat, és ha ezt elviszed a varrónődhöz, csodás dolgokat fog vele tudni művelni meglásd. Sokkal egyedibbé válhatsz majd általa, és ne félj attól, hogy a ruha nagy marad, ugyanis a fölös anyag úgy is lekerül róla a szabást követően. Egyedül azoknál a ruháknál megengedett a saját méret ami vállban és csípőben tökéletesen passzol.

Táskák, melltartók, és egyéb pántok

Az ember nem is gondolná, hogy a különböző ruha és táskapántok bizony optikailag sokat ronthatnak, vagy éppen javíthatnak a megjelenésen! A manapság oly divatos, nagyméretű táskák, egyáltalán nem bizonyulnak jó választásnak, ugyanis a nagy pántok és hosszú szíjjak a táskákon, még inkább megrövidítik a testhosszát azoknak, akik alapból filigránabb felépítésűek. Így egy alacsonyabb, vékony nő, kész röhejesnek tűnhet, de biztos te is láttál már hasonlót, valamelyik plazaban, vagy éppen az utcán szembe jönni. Hasonló hatással vannak optikailag a melltartó pántok is!

A sok szilikon és egyéb vékony anyagból készült pánt, amit a gyártónál rátesznek, nem csak hogy nem tartós, de rövidíti a felsőtestet, tehát az ember zömökebbnek tűnhet általa. Kérd meg a varrónőd, vagy akár házilag is könnyedén kivitelezheted, hogy lecseréled a pántokat más, vastagabb anyagból készült egyedi pántokra, amik nem csak jól fognak mutatni, de vastagságuknak köszönhetően jóval tartósabbak is lesznek, ráadásul biztos, hogy tökéletes tartást fognak nyújtani hosszútávon!

Hosszított ujjak a kecses formákért

Szintén általános hiba, hogy az emberek nem figyelnek kellően oda arra, hogy milyen hosszúságú az adott blúzuk, vagy pulóverük ujja. Általában persze rövidebb szokott lenni a kelleténél, ami esztétikailag sem vonzó, ráadásul nem is túl kényelmes, ha ide-oda csúszkál. A megfelelő méret az, amikor oldaltartásban lógnak a karjaid a tested mellett, és így is a csuklód alá ér, egy hüvelykujj hosszal az anyag. A rövid felsőrész ujjak, erősen torzítják a testet vizuálisan. Ügyelj mindig arra, hogy megfelelő hosszat válassz!

Olcsóbb és jobb befektetés, a sikerért

Sokszor jobban jöhetünk ki a dolgokból, ha a neten vásárolunk ruhákat! Egyrészt azért, mert itt biztos hogy nem a tömegkereskedelem terjed, tehát nem fog minden második emberen ugyanaz a szoknya szembe jönni, másrészt a folyamatos akcióknak és kedvezményeknek köszönhetően a legtöbbször jóval olcsóbban tudjuk megvásárolni ugyanazokat a darabokat mint amiket egyébként márkaboltokban szereznénk be.

Ha pedig még mindig nem találnád őket megfelelőnek, vagy nem stimmelne tökéletesen a megrendelt méret, esetleg a fazonnal lennének problémáid, ugyanúgy átalakíthatod személyre szabottan a te egyéniségedhez passzolóan. És máris jóval olcsóbban juthatsz egyedi darabokhoz, amikben sokkal szebbnek és magabiztosabbnak érezheted magad!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást