Háztartás / Otthon

6 dolog, amit tilos ecettel tisztítani

6 dolog, amit tilos ecettel tisztítani

1/6. Konyhai pult

Ha szeretnéd, hogy a konyhai pultod évekkel később is karcmentes, tiszta és fényes maradjon, sose használj rajta ecetet! Ez ugyanis egy erősen savas folyadék, ami minden kőből készült pultot tönkretesz: elsősorban leginkább a márvány és a gránit van veszélyeztetett helyzetben.

Az ecettel érintkezve elveszítik fényüket, egyre több sérülés jelenik meg rajtuk, és a legnagyobb gond, hogy ezt később már nem is lehet visszacsinálni.

Konyhapult tisztítása
istockphoto

2/6. A mosogatógéped

Korábban többször is felröppent az az álhír, hogy a mosogatógép belsejét nagyon alaposan ki tudja tisztítani egy kevés ecet. Akkor azt mondták, ez leoldja a zsíros filmréteget a gép belsejéből, és megszünteti a kellemetlen szagokat, de mára már több szakértő is tesztelte az állítást.

Megállapították, hogy valójában erre a célra nem túl hatékony az ecet, azonban a gép belsejében lévő gumírozást tönkreteszi, ezért hosszú távon veszélyes használni. Inkább maradj a mosogatógéphez kifejlesztett kapszuláknál!

3/6. Kések és egyéb evőeszközök

Sokan gondolják úgy, hogy ecettel megtisztíthatják az étkészletet a makacs szennyeződésektől, ráadásul alaposabban fertőtleníthetik őket. Azonban ez is csak egy tévhit!

Magas savtartalma rendkívül káros az étkészletek állapotára nézve, korrodálja a fémet, és emiatt a kések is elveszítik élüket. Ha mindenképp szeretnéd alaposan megtisztítani az étkészletet, inkább töltsd meg forró szappanos vízzel a mosogatót, és hagyd őket fél órán át ázni.

Evőeszközök tárolása, tisztítása
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást