Így válassz magadnak mosható maszkot: ezek a legfontosabb szempontok

Így válassz magadnak mosható maszkot: ezek a legfontosabb szempontok

Címlap / Életmód / Egészség / Így válassz magadnak mosható maszkot: ezek a legfontosabb szempontok / 4. oldal

Megkötős maszkok:  Egyes maszkok a rugalmas hevederek helyett megkötőkkel rögzíthetőek. Ennek az az előnye, hogy pontosabban tudod beállítani őket, szemüvegesek esetén ez különösen előnyös lehet a már említett páraprobléma miatt.

Rugalmas hurkok: Sok maszk rugalmas hurokkal rögzíthető. Ezeket könnyű gyorsan felvenni, viszont a legtöbb rugalmas hurok nem állítható.

Szűrők: Egyes szájmaszkok beépített szűrőkkel vagy szűrőzsebbel rendelkeznek, így magad cserélheted a filtereket. Ha a maszkod mosható, akkor ne felejtsd el a szűrőt kivenni, mielőtt a gépbe teszed.

Orrnyeregre illeszthető drótok: Néhány maszk beépített fém- vagy műanyaghuzallal rendelkezik, amely az orrnyeregre simítható. Ennek célja, hogy kényelmesen illeszkedjen és korlátozza az elmozdulás veszélyét viselés közben.

Átlátszó: Léteznek átlátszó maszkok, amelyek tiszta vinylből készülnek. Ezekben sokszor kényelmetlenebb lehet a levegővétel, viszont hasznosak lehetnek egy-egy rövidebb út során azok számára, akik szájról olvasással is kommunikálnak egymással.

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást