Szerelem / Szex

A 8 legnagyobb tévhit a szexről, amit ideje végleg törölni a fejekből

Mítosz: A méret a lényeg

Sokszor hallottuk már ezt a frappáns mondatot, ezért nem csoda, ha sokan még mindig úgy gondolják, hogy a méret a legfontosabb a férfiak esetében. Csakhogy ezt nem kell elhinni! Természetesen számít, hogy mennyi az annyi, de egyáltalán nem ez a legfontosabb szempont. Sőt, valójában amikor egy felmérés során a nőket arról kérdezték, mi a lényegesebb, a hossz vagy a vastagság, az utóbbi nyert! Ráadásul a kutatásban résztvevőknek csak egyetlen százaléka vallotta azt, hogy a méret nagyon fontos – a többiek nem így érezték.

Mítosz: A házassággal megszűnik az önkielégítés

Tény, hogy a kapcsolatban élők ritkábban vannak otthon egyedül, így kevesebb idejük is jut erre, de az azért egyáltalán nem igaz, hogy a házasság az önkielégítés végét is jelentené! Egy Chicagóban készült statisztika során a résztvevő férfiak 85%-a bevallotta, hogy még mindig magukhoz nyúlnak, ha nyílik rá lehetőségük, míg a nők 45%-a vallotta ugyanezt. Érdekesség, hogy míg a férfiak fiatalabb korban gyakrabban végeznek önkielégítést, addig a nők inkább 30 felett kezdenek bele igazán.

Mítosz: A férfiak bármikor készenállnak a szexre

Valamiért elterjedt az a tévhit, hogy a pasik bárhol, bármikor szívesen szexelnek, és ha mégsem, akkor baj van velük fizikailag, vagy már nem kívánják a párjukat. Az igazság viszont ennél nem is állhatna távolabb! Ahogy a nőknek sincs kedvük mindig az együttléthez, úgy a férfiaknál is általában az alábbiak állnak a mögött, hogy nem akarnak szexelni: fáradtak, stresszesek, nem olyan a hangulatuk, vagy egész egyszerűen csak inkább az ölelésekre és közös pihenésekre vágynak aznap este. A szex fontos nekik, de azért nem e körül forog minden gondolatuk!

Valószínűleg a kezdetekkor még ti is képesek voltatok órákig feküdni az ágyban, és elnyújtani az együttlétet, de ez nem tart örökké. Az emberek általában azt gondolják, valahol fél óra körül helyezkedik el az ideális hossz, és ezt tartják átlagos időtartamnak. Ennek az állításnak se dőlj be többé! Kutatások már nem egyszer alátámasztották, hogy többnyire 6-10 perc közötti ideig tart az aktus a házaspároknál. Hogy mennyire elégedettek ők ezzel, azt egy korábbi cikkünkben elolvashatod.

Még több mítoszt rombolunk le a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Mítosz: A legtöbb pár majdnem minden nap szexel

Nos, ez is igaz lenne, ha csak a friss, alig pár hetes kapcsolatokat néznénk. Viszont azok, akik már legalább egy éve együtt vannak, a napi egyet akkor sem tudnák (és akarnák) teljesíteni, ha lenne rá idejük. Egy szintén chicagói felmérésből derült ki, hogy a többség (45%) általában havi néhány alkalommal bújik össze. Őket szorosan követték azok (34%), akik heti 2-3 alkalommal szeretkeznek. A harmadik, dobogós helyen pedig azok az emberek voltak (13%), akik évente csak párszor találnak erre lehetőséget.

Mítosz: Ha nincs orgazmus, nem kielégítő a szex

Ezt leginkább a férfiak gondolják így, hiszen nekik általában egyszerűbb eljutni a csúcsra. A nőknek ez nem mindig megy ilyen egyszerűen, azonban ez nem is feltétlenül jelent problémát számukra. Szakértők szerint a nőknek ugyanis a intimitás és kötődés érzése, maga az együttlét az orgazmus nélkül is élvezetes, és nincs hiányérzetük, ha erre nem kerül sor. Olyannyira nem, hogy egy külföldi kutatás szerint a nők 85%-a szexuálisan kielégülve érzi magát annak ellenére is, hogy nem mindig tud eljutni a csúcsra.

Mítosz: A pornó árt a kapcsolatnak

Ha túlzásba viszik az emberek, akkor határozottan igen, de időnként igenis belefér, sőt, előnyös is lehet a szexuális életetekre. Egy, a szexuális viselkedéssel kapcsolatos kutatás során több, mint 8 ezer embert kérdeztek ki pornófilmekkel és szokásaikkal kapcsolatban. Kiderült, hogy a közösen nézett erotikus felvételek javítottak az emberek kapcsolatán: növelték a kísérletezési szándékot és felpezsdítették a szexuális életet is. Egyébként a legtöbb kapcsolatban élő személy (a férfiak 76.8%-a és a nők 31.6%-a) egyedül is néz pornót. A lényeg mindig a mértékletesség, és akkor nem lehet gond!

Mítosz: 60 év felett nincs szexuális élet

Természetesen egy bizonyos életkor felett az emberek szexuális étvágya lecsökken, így az igény is alacsonyabb az együttlétekre, de azért nem szabad kijelenteni, hogy innentől kezdve a szex már csak az emlékeikben létezik! Egy külföldi kutatás szerint a 60-80 év közötti férfiak 60%-a, valamint a nők 64%-a elégedettnek érzi magát a szexuális aktivitásával, és továbbra is kielégítőnek tartják az együttléteket. Úgyhogy aggodalomra nincs, hiszen nem a korod határozza meg a szexuális életedet!

Forrás

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást