Stílus / Test

5 súlyos tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne örökre elfelejteni

5 súlyos tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne örökre elfelejteni

„A szőnyeg passzol a függönyhöz”

Ősrégi és –lássuk be – elég bugyuta vicc ez, ráadásul elég vaskos szexizmust is érzünk benne: sokan kíváncsiak arra egy ritkább, különlegesebb hajszín esetén, hogy vajon az intim szőrzet színe is megegyezik-e, azt gondolva, ez az egyetlen bizonyíték arra, hogy a nő nem festi, nem manipulálja a hajszínét.

Az igazság viszont az, hogy az intim területeken növő szőrszálak árnyalata nem feltétlenül egyezik meg a hajszínnel, mert a testünkön növő szőrszálak melanintartalma az egyes területeken eltérő lehet.

Ha már mindenképpen érdekel a dolog, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy adott ember intim szőrzetének árnyalata a szemöldökének árnyalatával egyezik meg.

De őszintén – miért kellene ezt tudnod?

„Az intim szőr bármekkora hosszúságúra nőhet”

Tényleg nehezünkre esik elhinni, hogy vannak, akik komolyan ezt gondolják, de úgy tűnik, az idétlen amerikai vígjátékok visszatérő poénját az intim szőrzettel meg a bozótvágókkal tényleg vannak, akik komolyan veszik, és azt gondolják, az intim területek szőrszálai, akárcsak a haj, soha nem állnak meg a növekedésben.

Az igazság az, hogy egy bizonyos hossz elérése után az intim szőrszálak általában nem nőnek tovább, bár ez egyénenként eltérő lehet – az átlag valahol 1 és 5 cm között mozog.

Szintén kevéssé ismert tény, hogy a menopauza után sok nő tapasztalja, hogy az intim szőrzet ritkább lesz, esetleg teljesen szőrtelenné válik, vagy a szőrszálak vékonyabbak, finomabbak, kevésbé durvák lesznek.

Ennek hormonális okai vannak, és teljesen természetes jelenségről van szó, nem kell kellemetlenül érezned magadat miatta. Ha pedig a szőrtelenítés híve vagy, ez akár még jó hír is lehet!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást