5 súlyos tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne örökre elfelejteni

5 súlyos tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne örökre elfelejteni

Címlap / Stílus / 5 súlyos tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne örökre elfelejteni

„Az intim szőrzet megvéd a baktériumoktól/elősegíti a baktériumok szaporodását”

Mindkét mítosszal gyakran találkozni, de a helyzet az, hogy így önmagában egyik sem igaz.

Tény, hogy természetanyánk nem véletlenül tett szőrszálakat oda, ahová tett: az intim szőrzet bizonyos szintig képes megakadályozni a baktériumok bejutását a hüvelybe, de természetesen az sem igaz, hogy bombabiztos védelmet jelent például a bőrkontaktussal terjedő szexuális betegségekkel szemben.

A szőrtelenítés miatt kialakuló hámsérülések, gyulladások komoly fertőzéseket tudnak okozni, de nyilvánvalóan a nem megfelelően tisztított intim szőrzetben is könnyebben szaporodnak a baktériumok.

Egyik mítosz sem feltétlenül igaz tehát, az intim szőrzet jelenléte vagy hiánya önmagában nem befolyásolja a nőgyógyászati problémák, fertőzések kialakulását, a személyes higiéniának sokkal nagyobb szerepe lehet számos más, tőled akár független tényezővel együtt.

„Az intim szőrzet nélkül élvezetesebb a szex”

A mítosz alapja, hogy egyesek úgy vélik, aktus közben több stimuláció éri a csiklót, ha nincsenek útban a szőrszálak, aminek persze lehet alapja, de fontos észben tartanunk, hogy nem vagyunk egyformák, minden nő teste más és mindenki mást talál élvezetesnek.

Vannak, akik számára az erősebb, másoknak éppen a visszafogottabb stimuláció hoz örömet.

Hasonlóképpen, vannak, akik egyetlen szőrszál nélkül, pihe-puhán tartják magukat a legvonzóbbnak, és ez segíti a szex közbeni ellazulásukat, mások izgalmasnak, nőiesnek találják az intim szőrzetüket, és az zavarná őket, ha egy-egy kósza szőrszál miatt kellene aggódniuk.

Ebben sem vagyunk egyformák, mindenki maga dönt a saját testéről, és arról, hogy neki mi a jó, így tényleg ostobaság azt feltételezni, hogy létezne egy mindenkire érvényes szabály arról, hogyan is kell kinéznie az intim szőrzetnek az élvezetes szexhez.

„Az intim szőrzet lelohasztja a férfiak szexuális vágyát”

Lehet, hogy lesznek, akiket most nagyon meglepünk, de nagyon komolyan gondoljuk, amit mondunk: akárcsak a nők, a férfiak sem egyformák, és nem feltétlenül találják ugyanazt a dolgot vonzónak.

Miért is találnák? Vannak, akiket a szőrtelen testrészek, másokat a különféle fazonok, megint másokat a teljesen természetes megjelenés hoz lázba, és ezek egyikével sincs semmiféle gond. Preferenciája mindenkinek lehet, a bajok ott kezdődnek, ha valakinek a vágyát kizárólag a szőrszálak jelenléte vagy hiánya képes lelohasztani.

És mielőtt félreértés lenne: a hiba ekkor sem a te készülékedben van! A szexuális vonzalom bonyolult, összetett és persze csodálatos dolog. Ha valaki tényleg csak ezt a néhány centis területet látja benned, és ez alapján dönti el, hogy szexuálisan vonzónak tart-e, vagy sem, akkor jobb is, ha gyorsan kiadod az illető útját.

Aki ilyen egocentrikus és szűk látókörű, az valószínűleg egyébként sem tudna sokat adni neked a szexuális örömök terén.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást