Top 10 tévhit a szexről

Top 10 tévhit a szexről

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Top 10 tévhit a szexről

A mai felvilágosult világban legalább annyi mítosz kering a szextémák körül, mint igazság.

Néhány tévhit azonban kifejezetten nevetséges, és mégis hajlamosak vagyunk elhinni. Lássuk, melyek ezek.

10. Szerelembe esni valaki tekintetétől

Bár számos romantikus regény szól a szerelmes pillantások erejéről, szerelembe esni a puszta nézéstől, lehetetlen. Amit azonban tényleges vizsgálatok is kimutattak, hogy a szerelmesek kb. 50-50%-ban képesek szenvedélyt érezni pusztán az egymásra való pillantástól. A másik 50%-ba eső emberekben bosszúságot és agressziót vált ki. Tehát igaz, miszerint minden szerelem és háború!

9. A szex rosszat tesz a magzatnak

Sok pár gondolja azt, hogy rosszat tesznek a babának, ha szexelnek. Különösen vonatkozik ez a terhesség utolsó harmadára. Számos kutatás azonban kimutatta, hogy a terhesség alatti szex semmiben sem ártalmas a babára nézve, sőt, elősegíti az egészségesebb, gyorsabb szülést. Ez egy régi, felesleges mese, hogy a szex rosszat tesz a magzatnak. Számos szülész/nőgyógyász szerint a szex teljesen egészséges akár a terhesség legutolsó napjáig is.

8. A hideg zuhany csökkenti a libidót

Úgy tartják, hogy a hideg zuhany csökkenti a szexuális étvágyat, a férfiak tesztoszteron- és a nők ösztrogénszintjének csökkentésével. Egyszerűen nincs bizonyíték erre az elméletre, sőt egy trómbózisra végzett britt kutatás kimutatta, hogy a hideg zuhany serkenti a hormonokat, ezzel növelve a libidót is. A hideg víz tehát inkább elősegíti a szexuális izgalmat, mintsem megakadályozza.

7. Másra gondolni szex közben, rossz jel

Tudtad, hogy a szexuálisan aktív párok 90%-a fantáziál más emberekről szex közben? Ez valójában teljesen természetes része az egészséges szexuális kapcsolatnak. Az emberek nagytöbbsége egy ismerős személyre gondol szex közben (barátok, szomszédok, munkatársak), míg valamivel kisebb arányban, az emberek 25%-a kreál fantáziaszemélyeket magának. Tehát ha néha gondolatban egy harmadik vagy negyedik személy is részt vesz gondolatban a szexuális együttlétben, nem azt jelenti, hogy bajban van a kapcsolatunk.

6. A nők szexuálisan izgatottak lesznek a gyors kocsiktól

Ha megkérdezed akármelyik nőtől, hogy beindul fantáziája egy búgó motortól/gyors sportkocsitól, valószínüleg negatív választ kapnál. Ezt a tévhitet valójában férfiak találták ki nőkről, hogy alátámasszák miért van szükségük férfias hobbijukra. Azonban egy tanulmány szerint a nők növekedett szexuális izgalmat éreztek egy nagy teljesítményű Maserati hallatán, mint egy kis teljesítményű VW hangjától. Ez viszont azért van így, mert a nők egy gazdag, erős férfit társítanak egy ilyen búgó, luxuskocsihoz.

5. A vérfertőzéstől három fejű gyerekek születnek

Bár köztudott, hogy nem ideális rokonnal gyereket csinálni, de a közhiedelmekkel ellentétben, közel sem annyira veszélyes, mint azt egyesek gondolják. Egy ausztrál kutatás 30 évre visszamenőleg vizsgált egy kultúrát, ahol hagyományosan első-unokatestvéreket házasítottak egymással, és nem találtak kóros elváltozásokat utódjaikon. Bár tudjuk azt, hogy a hasonló gének felerősítik egymást, ritkán születnek beteg vagy fogyatékos gyerekek az unokatestvér-házasságokból. Ugyanez a tévhit a fajtiszta állatokra is vonatkozik, nem feltétlenül gyengébb és érzékenyebb faj a teljesen „tiszta”.

4. A férfiak szexuális képességei fizikai adottságaitól függ

Nevetséges azt hinni, hogy egy sportoló például jobb szexuális képességű, mint egy átlag ember. Tanulmányok is kimutatták, hogy a férfiak fizikai adottságának vagy fajának semmi köze a méretükhöz vagy szexuális teljesítőképességükhöz.

3. A korai magömlés rendellenes

Ez inkább a túláradó „szerelmet” jelenti, és semmi esetre sem számít betegségnek. Egy átlagos férfi 4-5 percig tudja „tartani”, mielőtt bekövetkezne a magömlés. Ez az idő még pár száz évvel ezelőtt sokkal keveebb volt. Régen a férfiaknak nem volt idejük romantikázni, szólította őket a kötelesség, minden a hatékonyságon és sok munkán alapult, ezért izgalmukat gyorsan szerették csillapítani. Manapság akkor fordulhat elő korai magömlés, ha a férfi szorongást érez, miközben a szenvedélye túlságosan izgatottá teszi.

2. A házasok kevesebbet szexelnek

A közhiedelem szerint a férjes asszonyok és házas férfiak szexuális étvágya csökken a házasélet folyamán. Ez tévhit, hisz sokkal több lehetőség és idő van szexre, mint ha még nem élnének egy fedél alatt.

1. Szex minden hetedik másodpercben

Sok nő hiszi azt, hogy a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Az igazság az, hogy a férfiak túl elfoglaltak manapság a siker- és pénzhajhászásban, és kevesebb idejük marad a szexre gondolni. Valójában a férfiak fele (54%) gondol napi egyszer a szexre, míg 43%-uk alig két-három naponta gondol rá. A maradék válságos 3% egy teljes hónapig is képes nem gondolni szexre.
 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!