Melyikőtök dominál a kapcsolatotokban? Ezzel a teszttel kiderítheted

Melyikőtök dominál a kapcsolatotokban? Ezzel a teszttel kiderítheted

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Melyikőtök dominál a kapcsolatotokban? Ezzel a teszttel kiderítheted

A kapcsolatokban az a legjobb, ha az arany középúton haladtok, és egyenrangúnak számítotok. Egyszer egyikőtök dönt, máskor másikótoknak van igaza. De ez vajon a ti párkapcsolatotokra is igaz? Vagy elnyom a partnered? Esetleg te őt?

Töltsd ki az alábbi tesztet és kiderül!

0%

Emlékezz kicsit vissza! Mi lett a legutóbbi vitátok vége?

Elsőként érkezel haza, és észreveszed, hogy nincs meleg víz, hiába nyitod meg a csapot. Mit teszel?

Valamivel megbántott a barátod. Mit teszel?

Egy kényes témát érintve a barátod nem válaszol az egyik fontos kérdésedre. Hogyan reagálsz?

A barátod féltékeny az egyik nagyon kedves, régi ismerősödre. Hogyan oldod meg a problémát?

Hogyan állítod össze a heti étrendeteket?

Mi történne, ha a semmiből egyszer csak szakítanátok? Szerinted hogyan viselnétek?

Melyikőtök dominál a kapcsolatotokban?
Egyformán domináltok
Ti azon szerencsés párok közé tartoztok, akik megtalálták az egyensúlyt a kapcsolatukban. Ez nem csak úgy általában a mindennapjaitokra igaz, hanem a komolyabb döntéseitekre, vitáitokra is. Nem rontotok fejjel a falnak, ha valamin mégis összekaptok, először lehiggadtok, és mérlegeltek, van-e értelme folytatni a témát. Közösen oldjátok meg a felmerülő gondokat, és nem érzitek úgy, hogy bármelyikőtök igényeire nagyobb hangsúlyt fektettek. Meghagytátok egymásnak a szabadságot, de ez nem is meglepő, hiszen mindig őszinték vagytok egymással. Így aztán nem kell aggódnotok a féltékenység miatt, de azért sem, hogy egy komolyabb vita után nem juttok dűlőre. Csak így tovább!
A párod dominál
Alárendelted magadat a barátod akaratának, ami eredhet egyszerűen a személyiségetekből, vagy a nem túl szerencsés körülményeitekből egyaránt. Nem te döntesz sem a kisebb, sem a nagyobb kérdésekben, kicsit úgy érzed, a párod részben a főnököd – csak ő otthon dirigál. Attól félsz, valamit elrontasz, ha nem hívod segítségül, esetleg megbántod és megint veszekedni fogtok, ha nem kéred ki a véleményét. Érdemes elgondolkoznod azon, mi áll ennek a hátterében! Ha kívülről nézed a kapcsolatotokat, láthatod, hogy a barátod sokkal többet kap érzelmileg, lelkileg, márpedig ez így nem helyes. Legalább annyi járna neked, amennyi neki, de a jelek szerint nálatok ez még nem tudatosult. Ideje tennetek az ügy érdekében, ne félj kiállni a véleményed mellett!
Te dominálsz
Nem mondhatjuk, hogy túlságosan is a párod irányítaná a dolgokat otthon, vagy az életetekben, de még az egyenrangúság sem kifejezetten illik a viszonyotokra. Általában te vagy az, aki dönt, legyen szó olyan apróságról, mint az ebéd, lakásdekoráció megválasztása, vagy olyan jelentős kérdés, ami a kapcsolatotok alapjait érinti. Nincs azzal gond, hogy önálló vagy és tudod, mi jár neked, sőt! Azonban tudnod kell, hogy egy párkapcsolat mindig két emberről szól, és a szerelem csak akkor működik sokáig, ha egyikőtöknek sem kell nélkülöznie – legyen szó kézzel fogható, vagy lelki dolgokról. Időnként egyáltalán nem árt, ha nem csak a saját oldaladról nézed a dolgokat, hanem megkérdezed őt is, és meghallgatod a véleményét. Ez csak a javatokra válhat!

Oszd meg az eredményed:

Még több teszt? Erre tessék:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást