Nagyon különleges meglátásokra tehetünk szert a természeti népek étkezésének tanulmányozásakor. Jelenlegi életünk sok fontos területére rávilágítanak. Miért erősebb az immunrendszerük? Mitől jobb a fogaik állapota? Hogyan kerülik el a degeneratív betegségeket? Mi az oka, hogy ismeretlen számukra a rák? Szerintem érdekes kérdések.
3/9 Észak-amerikai indiánok
Az élelmet a természet és a legfőbb lény kegyének tulajdonították. Az Amerikai Orvosszövetség 1949- es nyilatkozata szerint a törzsi szokásokhoz és étkezéshez hű indiánok között meglehetősen ritkán fordult elő rákos eset. Halat, ikrát, vadállatokat, zsigereket fogyasztottak, a gyerekek csontvelőt is kaptak. Különleges falatnak számított náluk is a jávorszarvas gyomra valamint a mellékveséje.
Gyökerekkel, bogyókkal, esetenként fakéreggel és rügyekkel tették változatosabbá a táplálkozásukat. Gyógyítóik ismerték az élelmiszerek és a gyógynövények hatásait. Életrevaló hozzáállásukból azt tanulhatjuk, hogy még a szerény körülmények között is lehet boldogulni, ha az ember alaposabban megismeri a környezetét és hálás tud lenni azokért a kincsekért, amiket a természet nyújt a számára.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!