5 természetes tojásfestési szín – így színezz vegyszerek nélkül

5 természetes tojásfestési szín – így színezz   vegyszerek nélkül

Címlap / Otthon / Dekor / 5 természetes tojásfestési szín – így színezz vegyszerek nélkül / 2. oldal

Barna: A már említett vöröshagymahéj tökéletes arra, hogy mély bordó-barna színű, ellenállhatatlanul szép árnyalatokkal bíró húsvéti tojásokat fessetek. Értelemszerűen minél több a hagymahéj, annál hangsúlyosabb lesz a barna is. Ha tényleg barna tojásokra vágysz, bordós beütés nélkül, akkor pedig a töményre főzött kávé lesz az, ami jó szolgálatot fog tenni számodra. 

Tojásfestés hagymával
istockphoto

Piros: A legszebb piros színű tojások a cékla levéből lesznek. Érdemes egy adagot főznöd akár köretnek, a zöldséget leszűrni, majd kicsit elforralnod a vizet és ebben megmeríteni, állni hagyni a tojásokat. Minél töményebb lesz a színes víz, annál élénkebb színűek lesznek a piros tojások is.

Tojásfestés céklával
istockphoto

Zöld: A zöld tojásokat a legkönnyebben zöld fűszernövényekkel tudod megszínezni.

Ezek közül is talán a petrezselyem lesz az, ami a legjobb választás. Nem véletlen, hogy aprítás során a petrezselyem megszínezi a vágódeszkát, tökéletesen alkalmas arra is, hogy a tojások héját megfesd a segítségével. Csak aprítsd fel, kevés vízben tedd fel főni, végül szűrd át és már használhatod is.

Természetes festett tojások
istockphoto

Kék: Kékes-lilás árnyalatra színeznek a lila növények, annak függvényében, mennyire tömény oldatot készítesz, illetve milyen alapszínnel bír a választott tojásod. Ha ezt a színvilágot célzod meg, akkor az áfonya (különösen a mélyhűtött vadáfonya), a hibiszkusz virág és a lilakáposzta fogja beváltani a hozzáfűzött reményeket.

Kék tojásfestés hibiszkusz virággal
istockphoto

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást