7 természetes gyógymód a felfázásra

7 természetes gyógymód a felfázásra

Címlap / Életmód / Egészség / 7 természetes gyógymód a felfázásra

Ősztől tavaszig bármikor egy pillanat alatt előfordulhat velünk, hogy felfázunk. Bár ez sokszor enyhe lefolyású, ha nem lépünk közbe, később akár súlyos következményei is lehetnek.

Csalán

A csalán univerzális gyógyító eszközünk, leggyakrabban tea formájában fogyasztjuk. Felfázás esetén érdemes egy több napos kúrát tartani, ez alatt napi 1 litert elfogyasztani.

Cickafark

A cickafarkból készült ülőfürdő nagyon hatásos lehet felfázás esetén. Csökkenti a húgyhólyag gyulladását, gyorsítja a gyógyulást és enyhíti a kellemetlen tüneteket.

Zöld tea

A zöld teának rengeteg áldásos hatása van, ezek közül az egyik a gyulladásgátló hatás. Felfázás esetén ezért fogyasszunk több zöld teát, hogy a tünetek gyorsabban elmúljanak.

Körömvirág

A körömvirágból készült főzetek szintén enyhítik a gyulladásokat. Fogyaszthatjuk tea formájában, de vehetünk ülőfürdőt is. Enyhíti a tüneteket és gyorsítja a gyógyulást.

Folyadék

Ha alhasi felfázásunk van, akkor próbáljunk meg minél több folyadékot fogyasztani. Az emelt mennyiségű folyadék ugyanis segít megszabadulni a felgyülemlett baktériumoktól.

Nagyanyáink megoldása volt felfázás esetén, hogy egy kisebb textilzsákba felmelegített sót tettek és éjszakára a fájós részhez tették. Mi már mikróban is melegíthetünk, de a hatás és az érzés ugyanaz lesz.

Lúgosítás

Lúgos környezetben lényegesen kisebb a betegségek előfordulása, illetve a betegség lefolyása is gyorsabb. Ezért lehetőleg tartózkodjunk az elsavasodást okozó élelmiszerektől.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!