Természetes afrodiziákumok

Természetes afrodiziákumok

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Természetes afrodiziákumok

Azt mondják, a Hold nem más, mint egy keringő afrodiziákum, amelyet Isten azért teremtett, hogy emelkedjen a Földön a születések száma.

Már az ókori kultúrákban is törekedtek arra az emberek, hogy megismerjék, melyek azok az afrodiziákumok, amelyek növelik a szexuális vágyat és termékenységet. A szerelmi bájitalok és potencianövelő szerek minden korban keresettek voltak.
Az afrodiziákum olyan étel, ital, kábítószer vagy eszköz, amely növelni tudja a szexuális vágyat. Tágabb értelemben ide tartoznak azok a készítmények is, amelyek növelik a szexuális teljesítményt is.
A görögök istennője, Afrodité számon tartatta azokat az ételeket, amelyek serkentik a szexuális vágyat és szépséget. Ilyen a medvecukor, zsír, kagyló és több száz egyéb étel.
Tudományosan az afrodiziákumok alapja a folklór, ám nincs semmilyen tudományos bizonyíték arra, hogy az afrodiziákumok kezeljék a szexuális diszfunkciókat.

Fűszerek

A chilli, curry és egyéb fűszeres ételek afrodiziákumként vannak nyilvántartva, mert emelik a pulzusszámot és néha izzadást okoznak – a szex során tapasztalt fizikai reakciókhoz hasonlóan.
Míg valamikor a csokoládé is afrodiziákumként volt nyilvántartva, a hírneve alábbhagyott, mivel mindenki számára elérhetővé vált.

Számos ősi nép hitt a „hasonlóság törvényében”, mi szerint a nemi szervekhez hasonló külső szervek birtokában levő élőlényeknek szexuális hatásuk van. Klasszikus példa erre az orrszarvú szarva, az osztriga vagy ginseng növény.

A ginseng

Ez a gyökérnövény feltehetően azért számított afrodiziákumnak, mert óriási a hasonlósága az emberi testtel. Kínában, Tibetben, Koreában, Indokínában és Indiában a ginseng évszázadok óta élénkítő és fiatalító szernek van számon tartva. Még nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a ginsengnek hatása van az emberi szexualitásra.

Az orrszarvú szarva

A férfi hímtaghoz hasonló orrszarvú szarva, az egész világon a nemi vágy fokozójának van számontartva. Ez jelentős mennyiségű kálciumot és foszfort tartalmaz, amely javítja az általános fizikai erőnlétet és növeli a szexuális érdeklődést.
A tenger gyümölcsei közül az osztrigát erős szexuális segédeszköznek tekintik. Ez annak tudható, hogy javítja az általános egészséget, így növeli a szexuális vágyat.

Tévhitek

Nincs tudományos bizonyíték, mi szerint a ginseng, orrszarvú szarva, vagy az osztriga direkt hatással lenne a szexuális életre.
Az ételek a placebo hatás miatt befolyásolják a szexuális teljesítményt. Az elme a leghatásosabb afrodiziákum.
A reményt adó szerek, az afrodiziákumok csak akkor hatnak, ha az ember igazán hisz bennük.

Hogy a tévhiteket véglegesen el lehessen oszlatni, laboratóriumi vizsgálatokra lenne szükség, minden híres hiedelemre alapuló afrodiziákumról. A vizsgálat alatt úgy lehet kiszűrni a placebo hatást, ha sem a kutató, sem a beteg nem tudja, mi a vizsgált anyag. A különböző kultúrák tabui miatt, kevés ilyen vizsgálat volt elvégezve.

A második akadály az afrodiziákumok hatásának vizsgálatában, hogy egyes anyagok hangulatváltozást idéznek elő, ezért úgy hatnak, mint egy afrodiziákum. Az alkohol például csökkenti a szorongást, önbizalmat ad és leküzdi a depressziót. Valójában a mérsékelt alkohol fogyasztás csak a gátlásokat segíti leküzdeni, nem szexuális serkentőszer. Az alkohol tulajdonképpen provokálja a vágyat, de csökkenti a teljesítményt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást