Terhességi csík, karikás szem és szeplő eltüntetés? 5+1 kozmetikai tetoválás, amiről minden nőnek tudnia kell

Terhességi csík, karikás szem és szeplő eltüntetés? 5+1 kozmetikai tetoválás, amiről minden nőnek tudnia kell

Címlap / Stílus / Arc / Terhességi csík, karikás szem és szeplő eltüntetés? 5+1 kozmetikai tetoválás, amiről minden nőnek tudnia kell / 3. oldal

Sebhelyek

Egy csúnya sebhely –főleg ha szembetűnő helyen van – rossz hatással lehet az önbizalomra, azonban ez is minimalizálható, ha bőrszínű pigmentekkel fedjük el. 

 

 

Régi tartós smink elfedése

A cikk elején említettem az elrontott, csúnya tetovált szemöldököt és sajnos nem csak az éktelenkedhet az arcon. A tartós sminktetoválást nem csak amiatt bánhatja meg az ember, mert a „mester” elrontotta a szemöldök megrajzolását. Előfordul az is, hogy csúnyán megfakul, vagy megváltozik a szín: a feketéből kékes árnyalat lesz, a barnából szürke vagy vörös. A szájtetoválás válhat elavulttá azért is, mert túl vastag a kontúr vagy élénk a szín, a tartós szemhéjtus-tetkó pedig olykor „megfolyhat” a pigment-migráció miatt. Egy utált sminktetoválás rontja az életminőséget, mert ki szeretne egész nap egy ronda make up alatt „pompázni”?

Szerencsére egy jó szakember erre is tud megoldást, ugyanis a lézer mellett ma már egyszerűbben is meg lehet szabadulni a régi tartós sminktől egy lúgos enzimnek köszönhetően. Ez az anyag hatékonyan kioldja a bőrből a benne levő pigmenteket. Az eljárás ugyanolyan, mint mikor tetoválunk, csak itt festék helyett ezt az anyagot juttatjuk a bőr mélyebb rétegeibe. Nem kellemes érzés, mert a lúg eléggé csíp, de a hatás azonnali, a festékanyagot egyből kioldja. Makacs tetoválásoknál több alkalomra is szükség lehet, de ha elég pigmentet vontunk ki, már rá lehet tetoválni. A tetováló újrarajzolhatja a szemöldököt, szájat és szemhéjtust, vagy el is tüntetheti a bőrszínű festék segítségével. 

 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást