Életmód / Receptek / Táplálkozás

Tepsis tejszínes spárga

Könnyű nyári főétel, ropogós sajttal és bacon darabokkal a tetején. A spárgát csak enyhén főzzük meg előtte, hogy még ropogós maradjon.

Hozzávalók

– egy csomag spárga,
– egy kis dobozos tejszín,
– bacon,
– parmezán sajt

Elkészítés

1. A spárgát tisztítsd meg, majd néhány percre dobd lobogó vízbe, hogy kicsit átpuhuljon. Nem kell teljesen lágyra főznöd, hiszen a tepsiben még puhulni fog, és egyébként is az a legjobb, ha egy kicsit roppanós marad.

2. A főtt spárgát fektesd egy tepsibe és takard be bacon szeletekkel, esetleg apróra vághatod a bacont ésbeszórhatod vele a spárgát, majd tedd a sütőbe.

3. Ha a bacon megpirult, öntsd rá a tejszínt, szórd meg a tetejét parmezánnal és tedd vissza a sütőbe, amíg összemelegszik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást