8 tény az anyákról

8 tény az anyákról

Címlap / Életmód / Család / 8 tény az anyákról

Egy édesanya rendkívül fontos szerepet tölt be a lánya életében, sőt, a legtöbbször még felnőtt nőként is figyelemmel kíséri az útját. Következzen most néhány anyai tulajdonság!

Aggodalmak

Anyukád számára mindig az ő kislánya maradsz, teljesen mindegy, ha már a 30-as éveidet taposod és neked is vannak gyerekeid.
Sosem veszíti el a gondoskodó, aggódó énjét veled szemben, így számíts arra, hogy felnőtt korodban is izgulni fog érted az életed fontos pillanataiban. 

Jótanácsok

Eldöntötted, hogy átfesteted a falakat a hálószobádban és veszel egy új cipőt. Persze az anyukád rögtön ott terem és bőségesen ellát mindenféle jótanáccsal a döntésedet illetően.
Hallgasd meg, éreztesd vele, hogy érdekel a véleménye, de természetesen a végső döntést te hozd meg.

Bölcsesség

Az édesanyák koruknál fogva több élettapasztalattal rendelkeznek, így hajlamosak azt hinni, hogy bölcsebbek is.
Való igaz, hogy jóval több dolgot átéltek már életük során, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy a mindent jobban tudás elvét szem előtt tartva kéretlen tanácsokat osztogassanak a lányaiknak. Persze, fontos kikérni a véleményüket, de vannak olyan részei az életednek, amikbe inkább ne avasd be!

Rendrakás

A te anyukád is folyton megjelenik a lakásodban, puszta látogatásra hivatkozva, miközben rendet rak és kitakarít, mert szerinte te úgysem tudod elég alaposan és gondosan megoldani ezeket a dolgokat?
Ez a tulajdonsága gyakran abból fakad, hogy gyerekként is ő rendezkedett utánad, így felnőtt létedre ls kötelességének érzi, hogy ezen a téren is tovább gondoskodjon rólad.
Hagyd, hogy segítsen, hiszen ha fáradt vagy, jól jön, hogy nem neked kell elvégezned a házimunkát, de ne engedd, hogy átvegye az irányítást a háztartásod felett.

Konyhai segítség

Hadilábon állsz a főzéssel? Sebaj, az anyukádra és a kitűnő konyatudományára biztosan számíthatsz. Ő az, aki bármikor a segítségedre siet, ha elakadtál a főzésben.
És biztos van egy-két házi praktika vagy saját recept a tarsolyában, aminek te is nagy hasznát veszed a későbbiekben.

Párkapcsolat

Minden édesanya legnagyobb álma, hogy a lánya összejöjjön egy normális, hűséges férfivel, akivel összeházasodik, családot alapít, majd boldogan élnek, míg meg nem halnak. Jó lenne, ha így történne, de a dolgok sokszor sajnos nem ilyen egyszerűek.
Az anyukádat is megviseli, ha folyton olyan pasikba botlasz, akik kihasználnak és csalódást okoznak. Ha pedig végre kifogod a tökéletest, ő is boldog lesz.

Lelki társ

Vannak olyan dolgok, amiket még a legjobb barátnőddel sem tudsz olyan nyíltan és őszintén megosztani, mint az édesanyáddal.
Ő biztosan meghallgat, hiszen érdeklik a problémáid. Bármilyen aprósággal is fordulj hozzá, ő ugyanolyan fontosnak fogja tartani a veled történteket, mint gyerekkorodban.

Unokák

Anyukád alig várja, hogy végre unokázhasson? Nem javasoljuk, hogy zokszó nélkül teljesítsd ezt a vágyát, hiszen csakis neked van jogod eldönteni, hogy mikor vállalsz gyereket. Sőt, azt is tiszteletben kell tartania, ha úgy érzed, hogy sosem szeretnél édesanya lenni.
Ha viszont igen, akkor számolj azzal, hogy a nagymamává válás után előfordulhatnak közöttetek kisebb hatalmi harcok a gyereknevelést illetően. Hallgasd meg a tanácsait, hiszen ő biztosan rendelkezik hasznos tapasztalatokkal ezügyben, de ne hagyd, hogy ő határozza meg a nevelési elveidet!

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!