A téli esküvő varázsa – 9 érv, amitől te is kedvet kapsz hozzá

A téli esküvő varázsa – 9 érv, amitől te is kedvet kapsz hozzá

Címlap / Szerelem / Esküvő / A téli esküvő varázsa – 9 érv, amitől te is kedvet kapsz hozzá

Bár a nők többsége még mindig inkább tavaszi/nyári esküvőről álmodozik, egyre nagyobb trend a téli szertartás is. Tény, hogy a szabadtéri lagzit nehéz túlszárnyalni, de a téli esküvőnek is megvan a maga bája, és igazi jégvarázst lehet teremteni egy kis kreativitással. Íme néhány inspiráló ötlet!

Fényáradat

A téli, hideg hangulat valahogy sokkal jobban visszaadja a fények varázsát és misztikumát.

Lehet, hogy nem tudtok majd a szabadban táncolni, de egy ilyen fényáradat biztosan elfeledteti veled ennek gondolatát.

No meg a hó

Ha szerencsétek van, friss hó borítja majd a tájat a szertartás napján. Ez pedig tökéletes alkalmat kínál a kreatív esküvői fotózásra!

Lehet hóangyalos, hógolyózós, szánkózós, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.

Vedd fel a kedvenc sál-sapi-kesztyű triódat, és mehet a csííííííííííííz!

Jégvarázs

Azért a téli esküvőnek is vannak előnyei: abban például biztos lehetsz, hogy a jégből készült dekorációk nem fognak elolvadni, így bátran elengedheted a fantáziádat.

A koktélpultnak sem kell hagyományosan kinéznie – egy jégtömb belül kifaragva igazi látványosság lesz a násznép számára, és biztos, hogy mindenki sorban áll majd a pultnál egy frissítőért.

Hosszú ujjú menyasszonyi ruha

Az utóbbi időben megint nagyon népszerű a hosszú ujjú fehér ruha, amiben télen még csodásabban mutat a menyasszony.

Választhatsz olyan darabot, ami hátul szépen dekoltált, és így máris megvan az a plusz a ruhádban, amitől igazán egyedi leszel benne.

Éljenek a sötét színek!

A nyári sminkre a frissesség a jellemző, nincsenek túl sötét színek és tónusok, télen azonban bátran viselheted például a kedvenc burgundi rúzsodat, hiszen a hideg árnyalatok remekül passzolnak majd a téli hangulathoz. 

A téli menyasszonyoknak ráadásul jóval tartósabb a sminkjük, hiszen nem kell attól tartaniuk, hogy a kánikula hatására elkenődik a szemhéjfestékük.

Torta dekoráció

Télen a torta dekorációjába is csempészhetünk egy kis fenyőt, esetleg tobozt vagy egyéb terméseket, mert ezek mind remekül kiemelik a fehér színeket.

Ha mondjuk nem fehér tortára vágysz, akkor havat is imitálhatsz rajta, például apróra darált kókuszreszelékből.

A fagyasztott gyümölcsök is nagyon jól mutatnak a tél ihlette tortákon – arra kell csak ügyelni, hogy nehogy kiolvadjanak a gyümölcsök, mert akkor pont a havas jellegét veszíti el a díszítés.

Forró ital bár

Ha a násznépnek is szeretnél kedveskedni valamivel a nagy hidegben, akkor lepd meg őket egy forró csokis pulttal, ahol a legfinomabb meleg italokat szolgálják fel nekik.

Lehet csoki, kávé, puncs vagy bor, biztos, hogy nagy sikert aratsz vele.

Érkezéskor a legjobb egy ilyen kedvességgel fogadni a vendégeket, miután átfagytak a nagy hidegben.

Meghittebb szertartás

Télen korán sötétedik, ezért az is elképzelhető, hogy már a szertartás során is szükség van plusz fényforrásra, de ez csak még meghittebbé teszi a ceremóniát.

Árasszátok el gyertyákkal a helyiséget, kapcsoljátok le a villanyokat, és ha van rá lehetőség, olyan helyet válasszatok, ahol egy gyönyörű kandalló gondoskodik arról, hogy komfortosan érezzétek magatokat a szertartás alatt.

Hóházaspár

Építsetek hóembereket a lagzi helyszínére, na persze ne a hagyományos módon – az egyik hóember legyen a menyasszony, a másik pedig a vőlegény!

Ez már egy jó kezdés a vendégeknél, ráadásul a hóemberkészítés csak még jobban összehoz titeket a nagy nap előtt.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!