A téli divat összes szabálya

A téli divat összes szabálya

Címlap / Stílus / Divat / A téli divat összes szabálya

Itt megtalálod a 2009/2010-es téli szezon öltözködési szabályait, a cipőtől a hajszínen keresztül a kabát hosszúságááig.

Kerüld az angora anyagot, ez nem más, mint a moher egy gyengébb változata, a szegény ember kasmírjának is nevezik. Szöszösödik a felülete, illetve nyomot hagy a kabátod alatt, ezért nem ajánljuk.

Ne takard el a lábakat. Ne ragaszkodj a csizmához vagy nadrághoz. Ha még nincs túl hideg, szavazz egy klassz harisnya mellett, egy magassarkú csukott cipő, ruha és maximum térdig érő kabát mellett. Most igazán divatba jöttek a mintás harisnyák. Vigyázat, ha nem vékonyak és hosszúak a lábaid, maradj a sötét árnyalatú harisnyák mellett. Így igazán divatos leszel és kiemelkedő öltözékkel fogod kihívni a többiek figyelmét.

Fesd szőkére a hajad – amíg mindenki azzal van elfoglalva, hogy sapka alá kényszerítse a fejét a szomorkás időben, valami csodálatos tud lenni, ha valaki szőke fürtjeivel hozza meg a napsütést és a jókedvet. Különben is ez a legjobb időszak az évben arra, hogy világosíts a hajszineden (ha nem vagy elég bátor a szőkéhez), hiszen a nap nem veheti ki a szinét, a termál víz pedig nem vörösíti ki.

A harmónia és egyensúly a lényeg. Ha úgy gondolod, hogy a kabát azért van csak, hogy megvédjen a hideg ellen, akkor tévedsz. A kabát a téli szezonban a divat legfontosabb darabja, olyan mint egy építészeti remekmű, ezért semmi sem ronthatja el a tisztaságát, kiegyensúlyozott vonalait.
Ne engedd a szoknyát túlságosan kilógni a kabát alól, az előírás, hogy több mint 5 centiméternél több ne látszódjon ki a kabát alól.

Harcolj az ízléstelenség ellen. Nincs csúnyább egy elázott bő kardigánnál. Dobd el a szekrényed legmélyebb részébe és szerezz be egy blézert.

A megfelelő kesztyű. Egy darab kesztyű elvesztésénél nics idegesítőbb. Ajánljuk ezért, hogy két párt szerezzünk be belőle. Még jobb, ha nőies feszes kesztyűket vásárolunk, így nem eshet le kezünkről. Elegáns ruha viseletéhez ajánljuk a könyékig érő feszes selyemkesztyűket, amelyekre kiválóan illik egy tündöklő karperec vagy nagy gyűrű.

Magas sarkú csizma. Szibériában (télen a leghidegebb hely a Földön), gólyalábra építik a házaikat az emberek, hogy minél kevesebbet érintkezzenek a földdel. A sarkak pontosan ezért jók télen. És még zoknit is szabad viselned alatta.

Szánd rá a pénzt egy vastag kötött bő köpenyre vagy pelerinre. A szezon nagy újdonsága az óriási kötött köpeny, vastag vászon köpeny és pelerin. Hamarosan minden üzlet megtelik velük, te pedig válogathatsz a meleg darabok közül. Bár nem tűnnek túl előnyösnek, a megfelelő helre helyezett biztostű vagy gomb csodákat művel vele. Meleg, sikkes és lóg rajtad, persze jó értelemben.

A kísérteltezések szezonja. Ki szabja meg, hogy mikor mit lehet viselni? Persze nem azt jelenti, hogy divatjamúlt szerelésbe bújjunk, de miért ne alkalmazhatnánk akár a 2010-es tavaszi divatot? Szereljünk be már most pár mosott mintás felsőt, testszínű ruhát.
Hord a sálat franciás csavarral vagy egyszerű csomóval. A gyakorlott sálviselők most kísérletezhetnek megannyi technikával. A hosszú vastag sálak most kifejezetten divatosak (a legkíválóbb a kasmír).

Engedd a körmöket lélegezni. Hagyjuk el a lakkok, gélek használatát egy időre, vágd rövidre őket, kend be olajjal és ápld a kezedet. Azért néha el lehet látogatni a pedikűröshöz, ha nem szeretnénk tatu körmökkel elbaktatni tavasszal a pedikűröshöz.

Viselj kalapot, mint Madonna. Ha rövid a hajad keresd meg azt a stílust, amelyik jól áll, hordd a kalapot a fej hátsó részén és vásárolj kisebb méretet, hogy jól megálljon. Akinek hosszú egyenes a haja, vigyázzon a kisebb méretekkel, mert csúnya vonalat hagy az egyenes hajon. Stílusos választás a sötét színű meleg puha kalap, hosszú hajjal. Kipróbálhatod a férfias darabokat is, ott egyszerű színeket és stílusokat találsz.. Ki tudja, neked lehet ez áll jól!

A kötés egyfajta terápia. Nem is gondolnád mennyire kikapcsol a kötés, ráadásul gyönyörű dolgokat hozhatunk létre olcsón. A sikerélmény garantált, hiszen te választod az anyagot, a mintát, formát, méretet.

Kabát kabát alá. Használnál takarót dunyha alá? Igaz, nem. Nincs baj a nagyon vastag kabátokkal, ha alattuk nincs más kabát, de idejétmúlt a felsőkabát-alsókabát használata.

A lila az uralkodó szín. Igazságtalan beszűkíteni a kört csak a lila színre. Annyi árnyalata létezik még, ami ugyancsak divatos: mályva, ibolya, szilva, elektromos-lila, stb. Szuperül talál szinte minden egyéb szinnel: szürke szinek, fekete az irodai viselethez, egyéb árnyalatú lilákkal szórakozáshoz, sárgával és narancssárgával a bátor megjelenéshez.

A Chanel körömlakk. Titokzatos és különleges a legújabb körömlakk divat, a zöld. A „Jade” vagy „Jade Rose” árnyalatú körömlakkok a szezon meglepetései.Kár, hogy nem kaphatók…

A fülledt rokkos vörös. Miuccia Prada használta amúgy szinte teljesen barna téli kollekciójában. Ha valaki, ő biztosan ráérez arra, mi áll jól egy nőnek. Ha más kiegészítőben nem is, de a körmödet festheted egy tökéletes vörös színre.

Napszemüveg. Ki mondta, hogy a napszemüveg csak nyárra való? A jó szemüveg hozzáad egy kis fényes simaságot a téli gyapjas stílushoz.

Harisnya. Minél vastagabb, annál jobb. Elkerülhetetlen része a téli ruhatárnak. A legjobb a nem átlatszó, pamut fekete.

Engedd szabadjára a lábakat. Az téved, aki a térdig érő csizmát térdig érő ceruza szoknyával hordja. Arányaiban, esztétikailag, minden féle képpen ez rossz választás. Tégy a lábaidnak egy szivességet: engedd őket látszani, és hagyd a hosszú szárú csizmák viseletét hétvégére.

Tiszteld meg a szemöldököd. A téli napok, amúgy is elég gyűröttek és fáradtak. Adjunk hozzá pár hosszúra nyúlt éjszakát, és a szemek körül máris kész a káosz. Nincs is jobb megoldás, mint egy szép ívű szemöldök, ami kinyitja a tekintetet.

Hajpánt. Egyes divatszakértők ellene, míg mások mellette szavaznak. Szerintünk pedig tökéletes kiegészítő, ha hosszúkás a fejformád és jól választod meg öltözékedhez.

A téli cipőben ne láttatsd a bokád. Vastag zokni félcipővel? Nagyon nincs rendben. Válassz magasított szárú cipőt, kiscsizmát vagy hosszú szárú csizmát.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!