Így tehetsz másokra jó benyomást

Így tehetsz másokra jó benyomást

Címlap / Életmód / Egészség / Így tehetsz másokra jó benyomást

Az első találkozás minden esetben fontos: legyen szó állásinterjúról, első napról a munkahelyen, a kedvesed szüleivel való találkozásról, esetleg egy fontos randiról, az első percek döntő jelentőséggel bírnak. Tudd meg, hogy tehetsz másokra jó benyomást, hogy pozitív érzésekkel gondolhassanak rád vissza.

Mosolyogj!

Talán az első és legfontosabb az, hogy ne szégyellj mosolyogni. Természetesen ezalatt nem az erőltetett vicsorgást értjük, hanem azt, hogy mutass mások felé kedvességet és nyitottságot.

Egy laza, sokat mosolygó emberek lényegesen jobb benyomást kelt, mint feszengő, esetleg durcás társa.

De a nevetés nem csak a környezetedre van jó hatással, hanem rád is, ugyanis ha sokat görbül felfelé a szád, akkor automatikusan jobb kedvre derülsz!

Döntsd kissé oldalra a fejed

Azok, akik jól ismerik a testbeszédet, azok nagyon jól tudják, hogy az oldalra döntött fej ugyancsak a kedvesség és az érdeklődés jele, így ne félj használni is ezt a trükköt!

Lehet, eleinte oda kell rá figyelned, de ha sokat alkalmazod, akkor előbb-utóbb automatikusan fog jönni ez a reakció.

Ha egyenesen tartod a fejed, akkor az feszültség, illetve agresszió jele is lehet, főleg, ha hosszas szemkontaktussal és rezzenéstelen arccal is társul.

Kérdezz, beszélj Te is

Nem jó stratégia az, ha teljes hallgatásba burkolózol, mert akkor antiszociálisnak és udvariatlannal tűnnél, és azt hihetik a körülötted lévők, nem érdeklődsz, és nem akarsz belefolyni a társalgásba.

Hogy ezt elkerüld, fontos, hogy Te is kezdeményezz beszélgetést másokkal, és kérdezősködj tőlük, mutatva ezzel, hogy szeretnéd őket jobban megismerni.

Viszont ez eléggé két élű dolog, mert könnyű átesni a ló másik oldalára, ezért eleinte csak általánosságban érdeklődj irántuk, ne akard rögtön letámadni a másikat!

Ne sajnáltasd magad

Való igaz, illik finoman és diszkréten kérdezősködni a másik életéről, hogylétéről, mégis ha valaki érdeklődik tőled, akkor ne önts rá egy teljes panaszáradatot, a betegségeidről a magánéleti és az anyagi gondjaidról – főleg, ha az első találkozásnál tartotok.

Bármennyire is nehéz, ekkor mosolyogj kedvesen és adj pozitív választ, a negatívumokat pedig tartsd meg a legközelebbi barátaidnak, akik biztosan szívesen végighallgatják, és segítenek ott, ahol csak tudnak.

Ne add ki teljesen magad

A randikat sokan ott rontják el, hogy teljesen egészében lecsupaszítják magukat és mindent megmutatnak- mármint lelkileg. Igaz, őszintének lenni elsődleges, viszont egy kis titokzatosság sosem árt.

Nem kell, hogy már az elején megtudja a kiszemelted, mikor és miért ért véget az előző kapcsolatod, milyen a viszonyod a szüleiddel, illetve hogy mi mindenben csalódtál az életed során.

Természetesen ezekről lehet és kell is beszélgetni, de ne az első találkozásnál!

Ne tapadj rá másra

Mindenki találkozott már pióca típusú emberekkel, akiket egyszerűen nem lehet lerázni. Hogy ne bélyegezzenek meg téged is ezzel a jelzővel, fontos, hogy tudj mértéket tartani és keresd meg az arany középutat: beszélj, de ne túl sokat!

Közelíts mások felé, de ne légy nyomulós! Légy érdeklődő, de ne faggatózz! Amennyiben ráérzel, hogy hol a határ, akkor biztosan nem lehet gond!

Alap udvariassági gesztusok

Sokan a nagy izgalmak közepette elfelejtik az alapvető udvariassági gesztusokat, pedig azok nélkül biztosan nem lehet másokra jó benyomást gyakorolni.

Légy előzékeny, nézz a másik szemébe kézfogáskor, ne beszélj teli szájjal, ne igyál sok alkoholt idegen társaságban, stb.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást