Mit ne tegyél az arckezelés másnapján? 7 dolog, amit kerülnöd kellene

Mit ne tegyél az arckezelés másnapján? 7 dolog, amit kerülnöd kellene

Címlap / Stílus / Arc / Mit ne tegyél az arckezelés másnapján? 7 dolog, amit kerülnöd kellene

Nincs is jobb dolog, mint elmenni egy kényeztető arckezelésre. Amellett, hogy a bőröd ragyogóbb, selymesebb és tisztább lesz, érzékenyebbé is válik a kezelés után, éppen ezért érdemes odafigyelned arra, hogyan ápolod a következő napon. Ha viszont néhány dologra odafigyelsz és legalább 24 órát kibírsz nélkülük, akkor a kozmetikusnál töltött idő és a szakember munkája meghozza gyümölcsét!

A következő 7 dolgot mindenképp kerüld el az arckezelést követő napon:

Ne nyúlkálj a bőrödhöz

Ezt persze sosem szabadna megtenned, de különösen akkor érdemes erre figyelned, ha arckezelésen voltál. Csábító lehet nyomkodni a mitesszereket, de sokkal többet árthatsz vele, mint gondolnád: amellett, hogy baktériumok kerülhetnek a bőrödre, a kinyomott pattanások nyoma akár örökre a bőrödön maradhat. Ha problémás a bőröd, inkább járj gyakrabban kozmetikushoz, hiszen ő úgy tud megszabadítani ezektől a kellemetlenségektől, hogy utána nem is marad nyomuk, emellett pedig olyan termékeket is ajánlani tud, amikkel otthon is kezelésbe veheted a problémát.

Ne sminkelj

Ha piros a bőröd, biztos, hogy szíved szerint a legjobban fedő alapozód után nyúlnál, de inkább ne tedd. Mivel a bőröd alig 24 órája esett át egy mélytisztításon, a pórusaid tágabbak, így könnyebben bejutnak a bőrödbe a baktériumok. Érdemes ugyanígy eljárnod az erősebb arcápolási termékekkel is: ne használj szérumokat, krémeket és hámlasztókat.

Ne dörzsöld az arcod tisztítás során

Az ultraérzékeny bőrödnek nem tesz jót, ha izomból dörzsölöd.

Érdemes ilyenkor hidratáló arctisztítót használnod, akár érzékeny bőrre valót, mely ápolja a bőrt és nem rongálja a határvonalát.

Ne használj tonikot és radírt

Érdemes kerülnöd 1-2 napig ezeket a termékeket, különösen akkor, ha alkoholt is tartalmaznak. A tonikok ugyanis szárítják a bőrt, ami felboríthatja az egyensúlyát, amit a kozmetikusod kemény munkával beállított.

Ne szaunázz

A gőzkabin és a szauna használata sem javasolt az arckezelést követő napon, ugyanis ezektől érzékenyebbé válhat a bőröd. Arra is figyelj, hogy főzés közben se párold át magadat, és úgy általában kerüld a párás, meleg helyeket.

Masszázs? Inkább ne!

A legjobb, ha a masszázs minden formáját kerülöd a kozmetikusnál tett látogatásod után, ugyanis a sérülékeny bőrnek nem tesz jót, ha a masszázságyhoz dörzsölődik. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki a kezével masszírozza az arcbőrödet. Bármennyire is csábító, inkább várj néhány napot ezzel, vagy tudd le a kozmetikus előtt.

Tedd át az edzést

Bár remek dolog, ha rendszeresen edzel, érdemes az arckezelés utáni nap inkább kihagynod. A verejték és a magasabb hőmérséklet ugyanis irritálhatja a bőröd. Inkább eddz a kezelésed előtt, így lesz ideje a bőrödnek regenerálódni a kezelés után.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást