Stílus / Arc

Mit ne tegyél az arckezelés másnapján? 7 dolog, amit kerülnöd kellene

Nincs is jobb dolog, mint elmenni egy kényeztető arckezelésre. Amellett, hogy a bőröd ragyogóbb, selymesebb és tisztább lesz, érzékenyebbé is válik a kezelés után, éppen ezért érdemes odafigyelned arra, hogyan ápolod a következő napon. Ha viszont néhány dologra odafigyelsz és legalább 24 órát kibírsz nélkülük, akkor a kozmetikusnál töltött idő és a szakember munkája meghozza gyümölcsét!

A következő 7 dolgot mindenképp kerüld el az arckezelést követő napon:

Ne nyúlkálj a bőrödhöz

Ezt persze sosem szabadna megtenned, de különösen akkor érdemes erre figyelned, ha arckezelésen voltál. Csábító lehet nyomkodni a mitesszereket, de sokkal többet árthatsz vele, mint gondolnád: amellett, hogy baktériumok kerülhetnek a bőrödre, a kinyomott pattanások nyoma akár örökre a bőrödön maradhat. Ha problémás a bőröd, inkább járj gyakrabban kozmetikushoz, hiszen ő úgy tud megszabadítani ezektől a kellemetlenségektől, hogy utána nem is marad nyomuk, emellett pedig olyan termékeket is ajánlani tud, amikkel otthon is kezelésbe veheted a problémát.

Ne sminkelj

Ha piros a bőröd, biztos, hogy szíved szerint a legjobban fedő alapozód után nyúlnál, de inkább ne tedd. Mivel a bőröd alig 24 órája esett át egy mélytisztításon, a pórusaid tágabbak, így könnyebben bejutnak a bőrödbe a baktériumok. Érdemes ugyanígy eljárnod az erősebb arcápolási termékekkel is: ne használj szérumokat, krémeket és hámlasztókat.

Olvastad már?  Okostükör, fényterápia maszk? Hajmeresztő high-tech szépségkütyük

Ne dörzsöld az arcod tisztítás során

Az ultraérzékeny bőrödnek nem tesz jót, ha izomból dörzsölöd. Érdemes ilyenkor hidratáló arctisztítót használnod, akár érzékeny bőrre valót, mely ápolja a bőrt és nem rongálja a határvonalát.

Ne használj tonikot és radírt

Érdemes kerülnöd 1-2 napig ezeket a termékeket, különösen akkor, ha alkoholt is tartalmaznak. A tonikok ugyanis szárítják a bőrt, ami felboríthatja az egyensúlyát, amit a kozmetikusod kemény munkával beállított.

Ne szaunázz

A gőzkabin és a szauna használata sem javasolt az arckezelést követő napon, ugyanis ezektől érzékenyebbé válhat a bőröd. Arra is figyelj, hogy főzés közben se párold át magadat, és úgy általában kerüld a párás, meleg helyeket.

Masszázs? Inkább ne!

A legjobb, ha a masszázs minden formáját kerülöd a kozmetikusnál tett látogatásod után, ugyanis a sérülékeny bőrnek nem tesz jót, ha a masszázságyhoz dörzsölődik. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki a kezével masszírozza az arcbőrödet. Bármennyire is csábító, inkább várj néhány napot ezzel, vagy tudd le a kozmetikus előtt.

Tedd át az edzést

Bár remek dolog, ha rendszeresen edzel, érdemes az arckezelés utáni nap inkább kihagynod. A verejték és a magasabb hőmérséklet ugyanis irritálhatja a bőröd. Inkább eddz a kezelésed előtt, így lesz ideje a bőrödnek regenerálódni a kezelés után.