Top 10 tavaszi/nyári trend

Top 10 tavaszi/nyári trend

Címlap / Stílus / Divat / Top 10 tavaszi/nyári trend

Ahogy a napok egyre hosszabbodnak és melegszik az idő, ideje elővenni a tavaszi/nyári ruhákat. Itt megtudhatod a top 10 trendet.

Pasztell

A pasztell szín figyelemreméltó visszatérését észlelhetjük az idei tavaszi/nyári kollekciókban. A kifutókon a Marc Jacobs, a Chanel ls a Commuun modelljei rövid szoknyáikkal, mély dekoltázsaikkal és sikkes mintájú ruháikkal szakítottak a kislányos megjelenéssel.
A rózsaszín árnyalatú krémszíntől a teaszínű bézsig, és a menta-zöldtől a liláig, ezek a színek mind-mind nőiesek.
Szerintünk: A pasztell nagyszerű választás, azonban a ruhák szabásmintája legyen erélyes, strukturált.

Hosszú szoknya

Annak ellenére, hogy a bokáig érő szoknya nem a legkényelmesebb viselet a hétköznapokon, a kifutókról mégsem sikerült őket kiszorítani. Idén azonban, a hosszú szoknyák új köntöst öltenek, mint például az Yves Saint Laurent szoknyája. Ugyanakkor a szabás vonalai is megkönnyítik ezen ruhadarab  utcai viseletét.
Szerintünk: a hosszú szoknyák akkor mutatnak igazán jól, ha vonalai áramlóak, hullámzóak. Ha nem vagy legalább 160 centi magas, ne viseld, mert előnytelen a rövid lábúak számára. A hosszú szoknyához legjobban a bő felsők és blúzok illenek.

Farmer

A farmerlány korszak visszatért! Legyen szó patchworkszerű szerelésről, kezeslábasról vagy ingről, a farmer idén is hódít.
Szerintünk: Nem egyszerű megtalálni a harmóniát a farmerből készült ruhadarabok között, ezért csak akkor öltözz tetőtől-talpig farmerbe, ha elég bátor vagy! A kezeslábas nemcsak a télen, de idén nyáron is laza volt. Ha elbűvölő megjelenésre vágysz viselj hozzá színes magassarkút, ha pedig bohém hangulatot teremtenél válassz inkább gladiátor szandált.

Bőr

Az idei trendek szerint a bőr cucc esszenciális, legyen szó bőrszoknyáról, mellényről vagy ruháról!
Szerintünk: Ne öltözz be teljes bőrszerelésbe, hacsak nem izzadni szeretnél. Mi nem pártoljuk az állatbőrből készített darabokat, ezért válassz inkább műbőrt. A bőrszoknyádhoz válassz egy világos színű klasszikus darabot, vagy viselj egy egyszerű szabású ruhát. A cél pedig nem más, mint elszakadni a rockos hatástól és egy alkalmi viseletet kreálni.

Aszimmetrikus

Ezek a nyolcvanas éveket idéző darabok a vállakra fektetik a hangsúlyt. A kevésbé radikális megjelenés érdekében a tervezők idén a ruhák ujjait aszimmetrikusnak tervezték, egyesek a félvállas ruhák pántját dúsították hatalmas méretűre.
Szerintünk: Az aszimmetria egy divatos lány legjobb barátja! Lehet csak magában viselni vagy különböző kiegészítőkkel. Mivel még nincs nyár, szerezz be mellé egy blézert, hogy eltakard a vállad.

Mély dekoltázs

Íme az idei év tavasz/nyár kollekciójának legszexisebb darabjai! Ha idén te is mély dekoltázst szerenél viselni, válassz egy V-alakút, amely ráadásként minden testalkatot „meghosszabít”. Akik mégsem elég merészek, és nem akarnak túl sokat megmutatni, hordjanak fölé egy kardigánt.
Szerintünk: nagyon mély dekoltázs viselésekor a ruhának hosszabbnak kell lennie. Egy szűk nadrág is jó választás lehet. Egy extravagáns V-nyakú ruhadarbbal azonban vigyázni kell, hiszen könnyen történhetnek apróbb „balesetek”.

Fodrok

A nyár és a vidám napok szinonimái, a fodrok visszatértek! Stella McCartney és Valentino telt és színes fodrait, Lanvin geometrikus stílusa egészíti ki.
Szerintünk: az édes fodrocskák ideje lejárt. Válassz apró fodrokkal díszített ruhákat, a hatalmasakat hagyd meg a kifutók és a vörös-szőnyeg sztárjainak. Fordos ruhádhoz válassz magassarkú cipőt, mert a fodroktól alacsonyabbnak tűnhetsz.

Testszínű

Idén trendi minden ami természetes árnyaltú, legyen az egy bézs árnyalat vagy természetes bőrszín ihlette alkotás.
Szerintünk: A rövid ruháktól a maxi szoknyákig és az átlátszó ruhadarabokig a testszínű árnyalatok minden szabásmintához illenek. Ha nem vagy biztos benne, hogy egy ilyen árnyalat illik a bőröd tónusához, kedvenc farmered mellé válassz egy pár testszínű magassarkú vagy balerina cipőt, esetleg egy táskát.

Alsónemű „felül”

A fehérnemű még sohasem volt ennyire divatban, mint az idei év divatbemutatóin. A Dior végzet asszonyától a Gaultier szexi csodáján keresztül a szűzies Vanessa Bruno kreációig, mind-mind átlátszó, csipkés, álomszerű darab.
Szerintünk: Őszintén szólva ezek a pompás darabok nem olyanok, melyeket magukban viselhetünk. Egy blézer alatt viselt fűző vagy egy szatén ing jó kombináció lehet az idei nyáron.

Khaki

A khaki szín megjelenése az idei nyári divatban igazi vihart kavart és kiszorította a terepmintás ruházatot.

Szerintünk: A 2010-es szezonban a khaki szín már kevésbé katonás, inkább egy kalandos sportviseletre hasonlít vagy dzsungel-stílusra. A kifutókon kívül jobb elkerülni a tetőtől-talpig khaki szerelést. Válassz egy khaki színű dzsekit, szoknyát vagy rövidnadrágot. Egy dolog azonban biztos: a khaki nemcsak a fiúknak való!

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!