Otthon / Szórakozás

Tavaszi könyvajánló – Összeválogattunk 5 letehetetlen újdonságot!

Tavaszi könyvajánló – Összeválogattunk 5 letehetetlen újdonságot!

Végre itt a jó idő, eldobhatod a nagykabátot és kiülhetsz egy napfényes padra vagy a kedvenc kávézód teraszára. De miért tennéd üres kézzel? Egy jó könyvet olvasva még a madarak is szebben énekelnek – lássuk, milyen újdonságokat kínálnak a kiadók tavasszal! Egy újabb felnőtt színező, izgalmas budapesti történetek vagy egy világhírű bloggerina első regénye? Nem is könnyű választani közülük.

Zoe Sugg: Girl Online

A 25 éves Zoe Sugg, ismertebb nevén Zoella népszerű divat- és sminktanácsadási videóblogot működtet a YouTube-on – most pedig megjelent az első regénye is.

A Girl Online-ban a szorongásos rohamokkal küzdő Penny úgy akarja legyőzni a betegségét, hogy blogot indít. Hirtelen rátalál a szerelem is, ám amikor a boldogságát megosztja a blogon, hatalmas lavinát indít el, és hirtelen több lesz az ellensége, mint a barátja.

A látszólag könnyed történet attól lesz izgalmas, hogy bemutatja, milyen nyomás nehezedik a közösségi média világában felnövő fiatalokra, miközben olyan komoly és fontos témákat is érint, mint a fiatalkori pánikbetegség és az internetes zaklatás.

Libri Kiadó, 3 324 Ft (webáruházas kedvezménnyel)

Stresszoldó színező – Színezőkönyv felnőtteknek

Váratlanul robbantak be a köztudatba a felnőtteknek szóló színezők, és a hatalmas népszerűség miatt szinte hetente újabb kiadványokat dobnak piacra. Ha már felfedezted a titkos kertet, elmerültél a tengeri élővilágban, új fazont adtál a Harry Potter szereplőinek, és még mindig nem fogytak el a színes ceruzáid, vár a legújabb színező, ami nyugalmat és harmóniát ígér a lelkes művészeknek. Add át magad a gyerekkor szabadságának és feledkezz bele a kreatív munkába – egy fárasztó, rohangálós nap után biztosan megnyugvást ad az alkotás öröme.

Édesvíz Kiadó, 1 868 Ft (webáruházas kedvezménnyel)

Lesley Pearse: A múlt nyomában

Miközben egész Anglia II. Erzsébet koronázását ünnepli, Mollyt szörnyű tragédia fogadja a barátnője házában: a lányt meggyilkolták, hatéves kislánya pedig eltűnt.

Molly úgy dönt, a saját kezébe veszi a nyomozást, egyedül próbálja megtalálni az elveszett kislányt. Londonba költözve azonban váratlan nehézségek és veszélyek várják.

Lesley Pearse Anglia egyik legnépszerűbb írója, történeteinek főszereplői pedig egytől egyig erős, magabiztos nők, akik kiállnak magukért, és elszántan harcolnak a boldogságért. A múlt nyomában a barátság, a bátorság és a szerelem erejét élteti – ha egy kis izgalomra vágysz, idén tavasszal ez lehet a kedvenced!

Alexandra Kiadó, 3 399 Ft (webáruházas kedvezménnyel)

Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete (1860–1914)

Szécsi Noémi írja a Halcsontos fűző nevű nőtörténeti blogot, ami mostanra kinőtte a kereteit, így a történetek kibővítve és rendszerezve, egy történész szerzőtárs bevonásával könyv alakban is megjelennek. A kötet azt a korszakot mutatja be, amelyben egy nő már nem csak a szépségéről vagy a botrányairól híres, hanem művészként, tudósként is érvényesülhet. A két szerző újságcikkek, regények, visszaemlékezések és levéltári iratok alapján érdekesebbnél érdekesebb női sorsokat idéz elénk. Van itt szó szerelmekről, házasságkötésről, szülésről, vagy olyan hétköznapi problémákról, mint a költségvetés, az öltözködés, a gyermekgondok és a nyaralás.

Európa Könyvkiadó, 3 647 Ft (webáruházas kedvezménnyel)

Nicholas Sparks: Engem láss

Korunk egyik legromantikusabb szerzőjének új regénye két olyan ember szenvedélyes szerelmét mutatja be, akik nem is lehetnének különbözőbbek egymástól. Az egykori rosszfiú, Colin, és a józan, mértékletes Maria egy szélsőségesen romantikus helyzetben, éjjel, a szakadó esőben talál egymásra. A friss szerelmet azonban próbára teszik a múlt árnyai, hiszen fenyegető üzeneteket kapnak valakitől. Vajon elég erős a kettejük közti kötelék, hogy legyőzze a váratlan kihívásokat?

Nicholas Sparks több művéből is film készült (Szerelmünk lapjai, Üzenet a palackban, Éjjel a parton), így ne lepődj meg, ha hamarosan ezt a regényt is a mozivásznon látod viszont!

General Press, 3 192 Ft (kedvezményesen a lira.hu-n)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást