Otthon / Utazás

Tavaszi kirándulóhelyek Budapesten és környékén

Tavaszi kirándulóhelyek Budapesten és környékén

Hamarosan beköszönt a jó idő, és ez egyet jelent azzal, hogy végre ismét több időt tölthetünk el a természetben. Összeszedtük neked a legjobb tavaszi kirándulóhelyeket Budapesten és környékén, ahová idén (is) érdemes ellátogatnod!

Ördögorom

Az Ördögorom egy kevésbé ismert fővárosi kirándulóhely, amelyre érdemes szánni pár órát egy tavaszi délutánon.

A terület több, mint 10 hektáros, és védetté is lett nyilvánítva néhány évvel ezelőtt.

A Farkasréti temető felől érdemes megközelíteni ezt a kirándulóhelyet, ahonnét kiváló panoráma nyílik a Széchenyi-hegyre és a Sas-hegyre is.

Az Ördögorom gyakorlatilag egy dolomitrög, és hogy könnyítsék a körbejárását, sétálóutat is építettek ki.

Apáthy-szikla

Szintén a fővárosban, a 2. kerületben található a 242 méter magas Apáthy-szikla, amely az Ördögoromhoz hasonlóan szintén egy dolomitrög.

A természetvédelmi terület közel 6 hektár nagyságú, és csodaszép tölgyerdő és cserszömörcés található itt.

A sziklát legkönnyebben úgy közelítheted meg, ha a 11-es busz végállomásáig kiutazol.

A szikláról csodálatos kilátás nyílik a városra, alsó- és sétaútja egyaránt van, így ha nem is akarod megmászni, akkor is gyönyörködhetsz a panorámában.

Rupp-hegy

Ugyancsak nem a leglátogatottabb, de azért ismerted kirándulóhely a Rupp-hegy, melyet a róla elnevezett tanösvényen, a Rupphegyi útnál közelíthetsz meg.

Ha csak egy néhány órás kirándulás fér bele egy hétvégi napon, akkor éppen neked ajánljuk ezt a helyet, melyet 3 óra alatt kényelmesen végigsétálhatsz.

Tiszta időben a város túlsó felére is elláthatsz a 259 méteres Rupp-hegyről, amely növénykedvelők számára ideális túrahely, hiszen majdnem 40 védett növényfaj található itt.

Szentendre

Budapestről nagyon rövid idő alatt eljuthatsz Szentendrére, ha a városi túrák szerelmese vagy az erdei kirándulások helyett.

Akár HÉV-vel, busszal vagy autóval is eljutsz a városkába, de ha szeretnél egy jó kis mozgásos túrát, akár biciklivel is megközelítheted.

Szentendrén csodálatos látványt nyújt a Duna-part, ahol jó idő esetén érdemes akár piknikezned is egyet.

A kanyargós kis macskaköves utcák igazi romantikus kirándulóhelyek, így a festői belvárosok szerelmeseinek érdemes itt andalognia.

Budakeszi

A Budapest mellett található városka tökéletes kirándulóhely azok számára, akik imádják az erdőket, ugyanis Budakeszi környékén nagyrészt tölgyes erdők alkotják a növényvilágot, és az ország nagy mamutfenyői közül itt is meglátogathatsz néhányat.

Az erdőkben számos sétaút található, hegynek felfelé és völgyben egyaránt.

A városban vadaspark is található, amely sokak számára kedvelt kirándulási célpont, ezért egy kellemes tavaszias napon érdemes ide ellátogatnod.

Ilyenkor ugyanis már a legtöbb itt élő állatka aktív, szóval ha igazi természetbarát vagy, akkor neked ezt a túrát ajánljuk!

Zebegény

A városka a Dunakanyarban, a déli Börzsöny nyugati oldalán fekszik.

Ha csak egy nyugodt sétára vágynál, akkor a Duna-partot érdemes becéloznod, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre, de ha nagyobbat szeretnél túrázni, akkor felmászhatsz a Kálvária dombra is.

A folyópart mentén bicikliút is található, így akár Pestről egy hosszabb biciklis kirándulás keretében is útba ejtheted.

Zebegényben az egyik leghíresebb látnivaló a 20.század elején eklektikus stílusban épült Dőry-kastély, a Sauska család nyári nyaralója, amelyet a folyóparton szintén útba ejthetsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást