5 tavaszi hangulatú regény, amit ilyenkor a legjobb olvasni

5 tavaszi hangulatú regény, amit ilyenkor a legjobb olvasni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 tavaszi hangulatú regény, amit ilyenkor a legjobb olvasni

Fogj egy pokrócot meg egy jó könyvet, ülj ki a fűbe vagy egy padra, és olvass a napsütésben! Szerintünk nincs ilyenkor jobb program, úgyhogy ajánlunk is hozzá néhány könyvet, ami szerintünk jól illik majd a virágillatú tavaszi könyvmolykodáshoz.

James Herriot: Ő is isten állatkája

Nem is kérdés, hogy egy állatorvosnak remek történetei vannak, de ritka, amikor valaki birtokában van az orvosláshoz szükséges tudás, határozottság, magabiztosság, az állatokhoz való alázat és a történetmesélés képességének is.

James Herriot ilyen, és amellett, hogy állatorvosként praktizál, számos könyvet is megjelentetett, melyekben humoros, érdekes és sokszor megható sztorikat mesél el az életéből.

Ebben a kötetben a második világháború utáni évtizedekben, a hatvanas években megesett kalandjain és yorkshire-i praxisának humoros történetein kívül külföldi “kiküldetéseiről” is számot ad, ahol is mint állatszállítmányok gondos kísérőjeként szerzett élményeit osztja meg az olvasóval.

E. M. Forster: Szoba kilátással

Egy lopott csók, a mediterrán olasz táj és egy tiltott szerelem –mi lenne ideális időszak egy ilyen történet elolvasásához, mint a tavasz? A történet előkelő hősnője, az angol Lucy jóhírére ügyelő unokanővére kíséretében Itáliába utazik, hogy felfedezze az ottani nevezetességeket.

Firenzében azonban életre kel a reneszánsz festők fantáziája, és egy ifjú angol turista csókot lop a lánytól.

A szerelem azonban, amint bontakozni kezd, félbe is szakad: Lucy gardedámja elviszi a lányt Rómába. Angliába hazatérve Lucy-t eljegyzik egy férfival, ám az ifjú angol turista hamarosan visszatér…

Helen Simonson: Pettigrew őrnagy utolsó csatája

Simonson 2004-es regényében egy özvegy, akit mindennl erősebben hajt a megfelelés iránti vágy, reménytelenül szerelmes lesz valakibe, aki egyáltalán nem hozzá való – legalábbis az otthonául szolgáló, álmos angliai kisváros elvei és előítéletei szerint biztosan nem az.

Az érzékeny, mégis humoros történet óvilági színtere és nagyon is valós problémái és konfliktusai szinte magukba szippantanak, és mikor máskor szurkolnál egy ilyen valószerűtlen szerelmespárnak, ha nem a tavasszal?

Louisa May Alcott: Kisasszonyok

Louisa May Alcott gyermekkorának emlékeiből merített, amikor megírta egyik legnépszerűbb regényét a négy March lányról, akik egy New-England-i kisvárosban élnek a polgárháború idején. A nagysikerű könyvből később sorozat lett, nemrég pedig film is készült azonos címmel –

a Kisasszonyok világa egy letűnt korba visz el, amelynek problémáival azonban ma is éppen úgy azonosulni tudunk.

Vágyak, döntések, szerelmek és kihívások, amelyekkel csak nőknek kell szembenézniük, akkor és ma. A Kisasszonyok egy igazán szerethető történet.

V anessa Diffenbaugh: A virágok nyelve

Az árvaként felcseperedő Victoria félelmeivel nem nehéz azonosulni: mivel senkinek sem kellett, úgy dönt, neki sem kell senki, és igyekszik eltaszítani bárkit, aki közeledni próbál hozzá. Victoria lassan otthonra talál és megállapodik, ám egy új ismeretség és az ebből kibontakozó szenvedélyes érzelem azzal fenyeget, hogy a sorsa ismét rosszra fordul.

Vajon képes lehet-e arra, hogy sajátos tudásával önnön életét is jó irányba terelje?

Victoria a szavakkal nehezen bánik, ám a virágok nyelvén úgy fejezi ki magát, hogy azzal mások életét, sorsát is meg tudja változtatni. Második esélyt a boldogságra azonban csak akkor kaphat, ha végre szembenéz múltja fájdalmas titkával.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást