Finoman szólva nem könnyű. Társkeresés 40 feletti anyukaként

Finoman szólva nem könnyű. Társkeresés 40 feletti anyukaként

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Finoman szólva nem könnyű. Társkeresés 40 feletti anyukaként

Mivel elég korán házasodott, nem volt tapasztalata az online társkereséssel, és el is zárkózott tőle. Ahogy ő mondta, az „organikus” ismerkedésben hisz. Először futott pár kört az ismeretségi köre frissen – vagy nem annyira frissen – elvált férfijaival, de vagy nem volt kölcsönös szimpátia, vagy úgy érezte, hogy ezek a férfiak inkább a bugyijába keresik az utat, mint a szívéhez. Egyikük meg is mondta neki kerek perec, hogy ő hosszú évekig volt hűséges férj és most inkább kalandozna egy kicsit ahelyett, hogy megint beleugrana valami komolyba.

Miután az ismeretségi kör által bemutatott udvarlókkal nemvolt szerencséje, elkezdett szórakozóhelyekre járni.

Ott először ledöbbentette, hogy mennyi fiatal srác kezdte el csapni neki a szelet – egy tízest egyébként simán letagadhatna –, de ez maximum szórakoztatta, mint lelkesítette, ugyanis továbbra is komoly kapcsolatot keresett, nem egyéjszakás kalandot.

Ezután jutott el oda, hogy telepítette az egyik népszerű, „húzogatós” társkeresőt. Ugyan felkészítettük a faragatlan és – finoman fogalmazva – egyből a lényegre térő üzenetekre, mégis meglepődött, mennyien írtak rá mindössze annyit, hogy „szex?”.

Több jópofa, intelligens férfival is eljutott a tartalmas csetelésig, de azok vagy eltűntek egy idő után, vagy ő rázta le őket, mert hetek után sem voltak hajlandóak elhívni randira.

Végül összejött az első találkozó, ami remekül sikerült és már-már belelkesedett tőle. Egészen addig, amíg a harmadik randi alkalmával az úriember meg nem jegyezte, mintegy teljesen mellékesen, hogy három gyereke van – ez még nem lett volna gond – és házas is. Itt a barátnőm kicsit elkeseredett, de annyi jóvágású, értelmes férfival levelezgetett akkoriban, hogy még reménykedett, csak lesz köztük normális is.

A második randin éppen romantikusan fagyiztak egy sráccal, amikor annak megszólalt a telefonja, felvette és beleszólt, hogy éppen egy „haverjával” van, de mindjárt visszacsörög. És még ő volt felháborodva, amikor a barátnőm felállt és azonnal faképnél hagyta. A harmadik delikvensről kiderült, hogy hosszú ideje nem dolgozik és az anyjával él, a negyedik – és egyben utolsó – „lovag” pedig nem fogadta el az udvarias visszautasítást és mindenhonnan le kellett tiltani, mert folyamatosan hisztiző és már-már fenyegetőző üzeneteket küldözgetett. Ennél a pontnál mondta a barátnőm, hogy köszöni, ő ebből nem kér többet, inkább vár a szőke hercegére és ha évekig nem jön senki, az sem érdekli. Ahogy ő fogalmazott:

„Egyszerűen elfáradtam és érzelmileg kimerültem, nincs kedvem az online játszmákhoz, sem energiám a sok hazugsághoz.”

Természetesen megértettük, hogy elcsüggedt a sorozatos csalódások miatt, de hogy azért mégis kimozduljon, pár hónap múlva elhívtuk raftingolni, ahova mi évek óta járunk, ő viszont még sosem volt velünk. Már az első napon észrevettük, hogyan néznek egymásra az egyik magas, jóképű túravezetővel, aki szintén pár éve vált el és van egy kislánya. A túra végeztével számot cseréltek és igen, kitaláltad: majdnem fél éve együtt vannak és nagyon boldogok.

A tanulság tehát az, hogyha az ember nem görcsöl rá a társkeresésre, nem gubózik be, hanem élvezi az életet és pozitív marad, akkor előbb-utóbb „organikusan” is be fog toppanni az életünkbe az, akire vártunk.

Kép forrása: stockasso/depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

5 hozzászólás

 • janika
  2021.09.25., 22:55

  vigasztalya azatény hodj 140 feleti anyukakén méknehezeb lessz ismerkedni neki
  halyrá marinéni

  Válasz
 • nem adom meg
  2022.06.04., 08:57

  Ahogy en latom nem part keresnek a mai nok, hanem akivel bepotolhatjak azt amit huszaseveikben nem mertek bevalallni. Valkit aki elviszi oket a Bahamakra, cirkuszba meg bucsuba, balba. Egy rendes etelt egyok se tud fozni, mert ket mantra kozott, hogy mekkora onbizalommal kell nonek lenni csak a salatan nyamognak vagy egy vorosboros poharral ucsorognek.

  Mondom nekik kaplani jarok a kertbe ahol kosz megy a kormom ala, meg az utca vegen dzsungel van fel lehet fedezni, de nyakkendot egyikhez sem veszek fel. A bicajomon van rozsda. Meg telen is szandalt hordok.

  Holgyek az elet es a kapcsolat megalkuvasokrol szol – 40 evesen mar nem mesek hercegere kell varni – vagy maradni egyedul.

  Válasz
 • Szederfalu
  2022.06.04., 09:00

  szingli-tangli

  keresem kutatom nem lelem
  jól elbánt ezért a sors velem
  alacsony kerítés magas léc
  korpa közt csillogó aranypénz
  negyven vagy ötven év eltelik
  nem jön a szerelem semelyik
  hiába várok rá szüntelen
  s lazul az erkölcsi fegyelem
  adnám már lejjebb is de minek
  nem leszek cselédje senkinek
  jönne a királyfi mint béka
  de nem adok csókot mert léha
  jelmezét a Vaterán vette
  ha leveszi dagadt a teste
  esze sincs eszelős bunkó
  kilóg a lóláb és tuskó
  helyesen írni azt nem tud
  ha gyereket akarok elfut

  szívemről drótokat török le
  s maradok szingli már örökre

  Válasz
 • SA001
  2022.06.04., 12:39

  É simán tolnék 40 fölötti anyukákat, mint hülye a biciklit.

  Válasz
 • Huth Geri anyukája
  2022.06.04., 12:40

  Ezt a sztorit már olvastam a 80-as években a Tiffany magazinban.

  Válasz

Írj egy hozzászólást