Életmód / Ezotéria

Ez a Tarot kártya jellemzi a csillagjegyed

Minden csillagjegyhez tartozik egy Tarot kártya: a nagy arkánum lapjai közül egy-egy jellemzi az egyes állatövi jegyeket. Melyik kártya tartozik a tiédhez, és mit árul el rólad ez a lap? Derítsd ki!

Kos — Az uralkodó

Az uralkodó a Tarot szerint az a személy, aki mindig ott van, ha szükség van rá.

Ez a lap azért szimbolizálja a lojális Kos csillagjegyet, mert ő az, akire a barátai mindig számíthatnak, igyekszik kihúzni őket minden csávából.

Ahogy a lapon szereplő király, a Kos is rendelkezik tekintéllyel és analitikus látásmóddal, ami segíthet elérni a céljait.

Bika — A főpapnő

A főpapnő kártyája egy olyan tanítót szimbolizál, aki magasabb rendű igazságokról, valódi és fontos hagyományokról adja át a tudását.

A lap azt üzeni a Bikának, hogy tekintsen túl a felszínen, lásson mélyebbre az anyagi világnál, mert az élet fontos tanulságait csak ott találja majd meg.

Ikrek — A szeretők

Az Ikrek egy páros jegy, amely kettős személyiséggel rendelkezik: ezt a Tarot kártyák közül leginkább a szeretők lapja képviseli.

Az Ikrek számára az életben tapasztalt fordulópontok olyan állomást jelentenek sok esetben, amelynél a könnyű és nehéz út közül kell választaniuk.

Ez a lap arra biztatja az Ikreket, hogy alaposan mérje fel a lehetőségeket, mielőtt rálép valamelyik útra.

Rák — A diadalszekér

A diadalszekér vezetője büszke és erős, akárcsak a Rák, ha szembe kell néznie az életben bekövetkező konfliktusokkal.

Annak ellenére, hogy a Rákok törekednek a biztonságra, döntéshelyzetekben szeretnek szabadon, a nagyfokú intuíciójukra támaszkodva dönteni — és ennek köszönhetően nyertesen kikerülni a szituációból.

Oroszlán — Az erő

Az erő kártyája a rajta szereplő hatalmas oroszlánnal nem csak a fizikai erőt képviseli, hanem az Oroszlán érzelmi, szellemi és lelki erejét is.

Ahogy az oroszlánokat, úgy az e jegy szülöttét is nagy bátorsággal áldottak meg, amely segíti a problémák és akadályok leküzdésében.

Szűz — A remete

Ahogy a remetének, úgy a Szűznek is gyakran szüksége van arra, hogy lelassuljon, visszavonuljon és elcsendesedjen, hogy összpontosítani tudjon a feladataira, a problémái megoldására.

A remete lapján szereplő alak egy olyan személyt szimbolizál, akit kimerít a zajos külvilág.

Ám ha visszavonul egy kicsit, hogy gondolkozzon és felfedezze önmagát, nyitottá és ártatlanná tud válni, akár egy gyerek.

Mérleg — Az igazság

Az igazság lapja arra késztet, hogy mérlegeld a döntéseidet az egyéni szükségleteidhez és vágyaidhoz viszonyítva, hogy valóban a legtisztességesebb, legjobb döntést hozhasd meg, amihez félre kell tenned az érzelmeidet.

Így a lap arra figyelmezteti a gyakran határozatlan Mérleget, hogy törekedjen a lehető legjobb döntés meghozására.

Skorpió — A halál

A halál kártyája a változást, az átalakulást szimbolizálja, amely nagyon fontos a Skorpió életében is.

A Skorpió folyton arra törekszik, hogy jobb és jobb legyen, felszabadítsa a lelkét és „újjászülessen”.

Az, hogy a Skorpió képes az átalakulás érdekében megszabadulni a láncaitól, bizonyos kapcsolataitól, olyan titokzatos személlyé teszi őt, akit nagyon sokan szeretnének megismerni.

Nyilas — A mértékletesség

A Nyilas jegy szülöttét arra figyelmezteti a mértékletesség lapja, hogy a hirtelen hozott ítéleteket egyenlítse ki tudatossággal és valódi megértéssel.

Ahogy egy kanyargó patak, a Nyilas is képes arra, hogy utat találjon magának, bármilyen nehéz akadályt is sodor elébe az élet.

Bak — Az ördög

Az ördög lapja arra biztatja a Bakot, hogy ismerje fele énjének árnyoldalait is, és gyűjtse össze a szükséges tudást a spirituális átalakulásához, hogy jobb emberré válhasson.

Ehhez szembe kell néznie az összes negatív tulajdonságával, amelyek miatt kételkedik önmagában, hogy ebből önbizalmat meríthessen.

Vízöntő — A csillag

A csillag lapja a Vízöntő optimizmusát szimbolizálja: ha a csillagokra nézve kívánunk, akkor valóban hiszünk abban, hogy elérhetjük a szívünk vágyát.

A Vízöntő feladata, hogy másokat is lelkesítsen és bátorítson ezzel az optimizmussal, ezáltal segítve nekik abban, hogy spirituálisan békére lelhessenek.

Halak — A Hold

Ahogy a kártyáján látható vérfarkas, úgy a Halak is állandóan változik, legalábbis a hangulatát tekintve.

A Hold az érzelmeket is irányítja, azokat az érzéseket, amelyek erőssé teszik a Halak jegyet, főként akkor, ha ezeket arra használja, hogy másokat segítsen.