3 egzotikus, érzéki luxust idéző tapéta stílus modern terekbe – a 2021-es trendek jegyében!

3 egzotikus, érzéki luxust idéző tapéta stílus modern terekbe – a 2021-es trendek jegyében!

Címlap / Otthon / Dekor / 3 egzotikus, érzéki luxust idéző tapéta stílus modern terekbe – a 2021-es trendek jegyében!

Egy-egy ilyen izgalmas design tapéta elrepíthet bennünket olyan távoli, sokunknak elérhetetlen helyekre, mint például Japán, a Távol-Kelet, vagy a mesés Afrika. Gyönyörködjünk, és válogassunk most e távoli tájak egzotikus, minőségi kollekcióiból!

Előszoba, nappali, étkező, de akár a hálószoba, vagy az otthoni dolgozószobánk is egészen új arculatot kaphat, ha a falakat ragyogó színek, izgalmas, egzotikus minták díszítik.

Napjainkban ráadásul, amikor többet vagyunk kénytelenek a négy fal között élni életünket, bizony nem mindegy, milyen atmoszférát, milyen hangulatot teremtünk magunknak élettereinkben. Nézzünk most néhány ragyogó tippet, lehetőséget a felüdülésre!

1. Japán stílus – nemes egyszerűséggel, a minimalizmus híveinek

Aki szereti a minimált, a letisztult, fehér vagy fekete bútorokat, az egyszerű, sallangmentes kiegészítőket, annak különösen jól jöhet a falakra egy kis szín, egy kis egzotikum. A japán minták és motívumok trendje nem véletlenül lopta be magát olyannyira a tervezők és a mi szívünkbe is: letisztult vonalaival, egyszerű, ám nemes anyaghasználatával szép, esztétikus, már-már luxus megjelenést kölcsönöz belső tereinknek.

A japán stílusú enteriőr egyre nagyobb divat lett a lakberendezők és a megrendelők köreiben is, ami nem meglepő: szépsége, finomsága, nemes eleganciája, kellemes, nyugtató atmoszférája nem csak divatos, de hosszú távon is szerethető.

A japán hangulat nemes finomsága kellemesen harmonizál a modern enteriőrök letisztult hűvösségével. Forrás: Pinterest

Az unalmas, fehér, esetleg szürke falaknál pedig mennyivel jobban mutat modern terekbe is egy hangulatos, látványos tapéta!

És ha már trendek, akkor most az egzotikus, távoli tájak felé érdemes elkalandozni, nem véletlen a japán stílus feltörekvése manapság.

Vagy hozhatunk akár egy egészen különlegeset, ami az európai lazaságot tökéletesen egyesíti, harmóniába hozza a mesés kelet szépségével – mert olykor a kevesebb több…

Szolid és finom hangulatban – a Caselio Hanami japán stílusú tapéta kollekció egyik gyöngyszeme

A titok, hogy mindenképp a funkcionalitás álljon a középpontban, ne legyen túl sok bútorunk, túl sok holmink, tényleg csak olyasmit tartsunk meg, amit használunk és szeretünk. A dekoráció terén se essünk túlzásokba: egy-egy nagyobb, finom vonalú, kecses váza, egy mutatós lámpabúra éppen elegendő is, ha mindezt kiegészíti egy kellemes, finom mintázatú tapéta.

As Creation Asian Fusion – eredeti japán stílusú vlies design tapéta, fekete-aranysárga mintával

Az egyszerű és természetes, meleg tónusok, a Zen hangulat kombinálva az északi lakberendezés hűvös, letisztult, kissé nyers formavilágával, urbánus elemeivel ismerőssé és otthonossá teszi a teret számunkra.

Ha a finom, letisztult hangulatot keressük, akkor a minőségi, anyagukban mintás, szolid tapéták között is válogathatunk

Nem véletlen, hogy a két egymástól egészen távoli táj látványvilágának összekombinálásával, izgalmas ötvözésével egy egészen új stílus született, melynek önálló nevet is adtak a tervezők: ez nem más, mint a Japandi.

Hogyan teremtsük meg ezt az izgalmas, szerethető látványt otthonunkban?

Nos, a hűvös, hófehér, skandináv típusú bútoraink mellé válasszunk meleg fa hatású padlót, a falra pedig egy finom, aprómintás, japán stílusú tapétát!

Nagyon divatosak a bájos japán mintás tapéták, hal – madár – és növény motívumokkal

Ettől egyszerre kapunk modern, nagyvárosi, mégis meleg, egzotikus, finom luxus-érzést, melyek így együtt megmelengetik szívünket, és valamennyi érzékünket.

Ha ilyen életérzést szeretnénk, mely nyugodt, meghitt és természetes, akkor a Kimono japán tapéta kollekció tiszta vonalait, kifejező alkotásait érdemes hazavinnünk otthonunkba.

Nyugtatólag hatnak ránk az indigókék vagy vízkék árnyalatok mellett a természetes földtónusok is – a Rasch Kimono tapéta kollekcióban ezek igen széles arzenáljával találkozhatunk, a hal – és vízinövény motívumok szintén ellazító látványával.

Rasch Kimono – Koi ponty mintás tapéta, több féle árnyalatú háttérrel is

Ha pedig inkább az energikusabb vonal mellett döntenénk, akkor az élénkvörös ragyogó mintázatokkal hozhatunk némi aktív felfrissülést, új energiákat nappali élettereinkbe.

Narancs, vörös, bordó tónusokban pompázó, élénk hangulatú, tradicionális virágmintás japán tapéta – mely fekete kontrasztokkal lesz igazán ütős

A 2021-es tapéta trendek egyik legnagyobb iránya tehát a japán stílusú, finom mintázatú, ragyogó vagy meghitt árnyalatokban pompázó tapéta, de nézzük, mit tartogatnak még számunkra az idei egzotikus irányok falaink dekorálásához?

2. A varázslatos kelet meséi – az egzotikumok és a finom luxus kedvelőinek

Legyen az tapéta, szőnyeg, vagy bármilyen más lakástextil: az egzotikus keleti minták egyszerűen lenyűgözőek, s ez is egy olyan örök trend, mely időről időre mindig visszatér, hogy elkalauzoljon bennünket a mesés Távol-Kelet egzotikus világába.

Egy csepp Marokkó? Ezekkel a különleges, orientális, szőnyeg-hatású tapétákkal bármikor odacsöppenhetünk gondolatban…

A varázslatos keleti minták trendjében a főszerep a természetes anyagoké és a minőségi, míves megmunkálásé. Ezt a részletgazdag finomságot, luxus érzetet tökéletesen hozzák számunkra ezek a keleties tapéta minták, melyekből tervező legyen a talpán, aki tud választani!

A művészi marokkói minták, hozzá néhány jellegzetes marokkói kerámia bármely mai enteriőrben remekül mutatnak.

A vibráló színek, gyönyörű motívumok, az egyszerű, meleg textilek tökéletesen hozzák a mesés kelet hangulatát.

Orientális, keleti motívumokat választhatunk világos, finom árnyalatokban – ha az erőteljes látvány helyett inkább a szolidabb vonalat keressük

A paisley – néven ismert, keleties kasmírminta már évszázadok óta az egyik legkedveltebb ruhaanyag vagy lakástextil, melyet a 60-as-70-es évek hippikorszaka ismét felkapott, így a bohém életérzés szimbólumává lett. Napjainkban, amikor ezek a stílusok ismét reneszánszukat élik, újra betört a divatba ez az örök minta, mely nem csak az öltözködés, de az enteriőr trendek terén is éppúgy felidézhető.

Sőt, ennek a mintának létezik egy modernebb, geometrikus jegyekkel fűszerezett változata is…

Orientális, keleti mintás tapéta, halszálka mintában rakott padló, márvány mintás kandallóval? Izgalmas, látványos, és igazán kortárs megoldás!

2021 másik nagy visszatérője még a batik minta is, mely szintén modern köntösben tért vissza. A batikolt hatást, batik mintát előbb a 70-es majd a 90-es évek divatjából ismerhetjük, és mivel mára már natúr, letisztultabb változatokban is megjelenik, így remek háttérül szolgál egy nemes tapéta formájában is egy-egy kiemelni kívánt falon.

Ha valaki nem kedveli a túlzottan látványos, kifejező mintákat, ám egy kellemes, meghitt, látványos háttérre vágyik például a hálószobában, akkor az alábbi, indigó és arany koptatott hatású Kimono tapéta tökéletes választás!

Kifejezetten elegáns, meghitt atmoszférát teremthetünk ezzel a mély indigókék alapon fémes hatású, koptatott mintás tapétával, mely a Rasch Kimono kollekció egyik gyöngyszeme.

3. Egzotikus, buja, természetes – Afrikai minták és dzsungelhatás: továbbra is az egyik legnagyobb kedvenc

Időnk több mint 90%-át belső terekben töltjük, feltöltődni azonban mégis csak a természetben tudunk igazán, így nem meglepő, ha a zöld különböző árnyalataiban pompázó levél és növényi minták izgalmas, buja kavalkádjával dekorálnánk falainkat – Afrika őserdeinek hangulatát megidézve…

A tervezők a pálmalevelek mintáit egyre gyakrabban egészítik ki pillangó vagy papagáj motívumokkal, melyek még színesebbé és élénkebbé teszik a látvány – maximalizmus a javából!

Az óriáslevelek és egzotikus állatok buja mintái ragyogó ellenpontként szolgálnak az épített, mesterséges környezet rideg falainak, a még inkább természetközeli élményért pedig társítsuk ezeket a zöld tapétákat meleg fa anyagokkal, hogy még inkább érezhessük magunk körül a természet közelségét városi otthonainkban is.

Papagájminta, egzotikus virágok, égszínkék háttér? Társítsuk világos, fa hatású bútorokkal, és a modern hatás kedvéért kontrasztos feketékkel, fehérekkel.

Afrika persze nem áll meg a trópusoknál: nagyon is sokszínű, különleges kultúrája, története van. Aki vonzódik a távoli kultúrákhoz, kedveli az etnikus trendeket, nekik bátran ajánljuk ezeket az egyedi, olykor egzotikus, olykor pedig egészen visszafogott, természet vagy népművészet ihlette mintákat és színeket.

A Khroma orientális stílusú dizájntapétáival egzotikus, távoli tájak hangulatát is megidézhetjük otthon, a négy fal között

Afrika jóval több, mint szafari! A hely, ahol minden élet gyökere egyszerre van jelen. Az etnikai megjelenés hazája, a bátor színek és minták páratlan kombinációinak tárháza, melyeket ruhákon, ékszereken, szőnyegeken és modern tapéta mintákon is.

És ez remek hír, hiszen e távoli, gyönyörű kontinens különleges szépsége lakástextileinken és tapétáinkon keresztül szól hozzánk, mesél nekünk.

Induljunk hát mi is felfedezőútra a mesés távoli tájak világába!

Afrikai maszk mintás tapéta, a Khroma kollekcijából, modern élettereink látványos dekorálásához

És hogy mindezt a sok szépséget hol szerezhetjük be otthonunk, üzletünk vagy irodánk falaira?

A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapéta Bolt Budapest, vagy ha otthonunk kényelméből rendelnénk, akkor pedig a  Tapéta Trend Webáruház és Tapétabolt biztonságos kiszolgálását vehetjük igénybe, ahol több ezer kiváló minőségű termékkel, számtalan ragyogó stílussal, mintával és színvilággal találkozhatunk!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást