Stílus / Divat

Találd meg álmaid ruháját!

Esküvőre vagy hivatalos? Találd meg a hozzád illő estélyit!

Ha meg szeretnénk találni álmaink ruháját, nem elég az első szembe tűnő darabot kiválasztanunk, több szempontot is figyelembe kell vennünk. Íme melyek azok.

1. Formaság
Általában a meghívó tükrözi az esemény formaságát, vagyis azt, hogy alkalmi vagy “öltönyös”. Azonban még ilyenkor sem tudjuk eldönteni, rövid vagy hosszú ruhát válasszunk? Általában, minél később van az esemény, annál jobban kell odafigyelnünk arra, hogy mit veszünk fel. A hosszú ruhák inkább az öltönyös eseményekre ajánlott. Míg a legtöbb anyagot (selyem, brokát, organza, jersey) egész évben lehet viselni, a bársony és az arany flitteres ruhákat inkább tegyük félre a téli ünnepekre.

2. Alak
Az új ruhád legfontosabb tulajdonsága, hogy hogyan áll rajtad, mennyire előnyös számodra. Ne feledd, hogy a sötétebb színek és az egyszerű szabásminták a legelőnyösebbek az alaknak. Mutasd meg a legjobb tulajdonságodat. Ha ragyogó szemeid vannak, kápráztass el mindenkit egy pompás sminkkel, hajadat fogd hátra és ékköves fülbevalóval dobd fel megjelenésed.

3. Szín
A klasszikus fekete kisestélyi mindig nyerő, de kipróbálhatsz más esti viseleteket is, mint például a piros vagy az arany. A pasztell és a közepes színek ideálisak nappali viselethez. A kék, a rózsaszín és a fehér árnyalatai mindenkinek jól állnak. Ne feledd azonban, hogy esküvőre nem tanácsos fehér ruhát viselni.

4. Stílus
A katalógusok, a magazinok és persze az internet tökéletes helyszínek, hogy megtaláld álmaid ruháját az aktuális eseményekre. Trendi helyett válassz inkább valami olyat, amely klasszikus, időtlen eleganciát sugároz. Az ilyen ruhák egyszerűek, azonban éppen az a céljuk, hogy viselőjük szépségét emeljék ki.

5. Vásárlás
Mielőtt vásárolni indulnál, határozd meg az összeget. Ha még több pénzt szeretnél spórolni, nézz be egy-egy secondhand üzletbe. Ha az online üzletekben vásárolsz, győződj meg arról, hogy a jó méretet választottad, illetve a visszaváltási lehetőségről, mivel egyes üzletekben nem lehetséges a visszaküldés.

6. Kiegészítők
A különleges alkalmakkor az ékszerek nagyobbá válnak, míg a táska és a cipő kisebbé. Válassz olyan fülbevalót, nyakláncot és karkötőt, mely illik egymáshoz, azonban nem egy szett. Ha a lábaidnak szükségük van egy kis álcára mindenképp húzz harisnyát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást