4 taktika, hogy megkedveltesd magad azzal, aki ellenséges veled

4 taktika, hogy megkedveltesd magad azzal, aki ellenséges veled

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 taktika, hogy megkedveltesd magad azzal, aki ellenséges veled

Biztos veled is előfordult már, hogy valakin a találkozásotok első percétől kezdve érezted, hogy negatív energiákat bocsát feléd. Mindenki volt már olyan szituációban, amikor kellemetlenül, ellenségesen bántak vele. Előfordul, hogy olyasvalakivel érzel kölcsönös ellenszenvet, akivel együtt kell dolgoznod, netán a baráti társaság tagja. Mutatunk pár taktikát, amelyekkel csendesebb vizekre terelheted a köztetek dúló vihart.

Kérdezz tőle valamit, amiben jártas

Ha szeretnéd, hogy a rossz viszony vagy a kínos légkör oldódjon köztetek, kérdezz az illetőtől valami olyat, amiben tudod, hogy otthonosan mozog.

Például valamilyen sportról, amit űz, vagy ha tudod, hogy szeret főzni, kérj tőle egy jó receptet.

Nem egyszerű kedvességet sugározni olyan felé, aki nem rokonszenves, de ha hosszabb távon együtt kell dolgoznotok vagy netán a szomszédodról van szó vagy a haveri társaság egy tagjáról, megéri energiát fektetni a jobb viszony kialakításába.

 

Kérdez meg a véleményét valamiről

A legkonokabb, legszigorúbb ember is szereti, ha kikérik valamiről a véleményét. A legmakacsabb ember is megenyhül ilyenkor.

Úgy érzi, hogy fontos az, amit mond. Így előfordulhat, hogy automatikusan barátságosabban reagál a kérésedre, kérdésedre.

Az ellenszenvét oldhatja a tény, hogy te szeretnéd hallani valamiről a véleményét.

Ismerd el egy jó tulajdonságát

Ez igazán nehéz lehet akkor, ha düh vagy harag van benned az illetővel szemben. Nem kerül semmibe pár percre jófejnek lenni, ráadásul feloldhatod a benned levő neheztelést, ami a te lelkednek fog jót tenni.

Ismerd tehát el egy jó tulajdonságát – mert biztosan van neki – és meglátod, szívélyesebb lesz hozzád.

 

Légy önironikus

A humor sok mindenen átsegíthet. A rosszkedvű emberek társaságában nem akarunk lenni, inkább azokkal szeretünk időt tölteni, akik bizakodóak, optimisták.

Ne bosszankodj az illető előtt, ne tudasd vele, hogy kiborultál! Lásson jókedvűnek!

A hencegők, arcoskodók sokszor csak a kisebbségi érzésüket leplezik. Öniróniára ellenben azok képesek, akik nem dölyfösek és önteltek, tisztában vannak a saját tulajdonságaikkal. Ha látja rajtad, hogy képes vagy nevetni a hibáidon, rossz lépéseiden, nem fog többet bántani.

Ne feledd, hogy nem bizalmaskodnod kell az illetővel, hanem a rokonszenvét akarod megszerezni a könnyebb, gördülékenyebb közös munka, közös időtöltés miatt. Mivel a rossz légkör mérgező lehet a lélek számára, neked is egyszerűbb, ha oldod a köztetek lévő feszültséget.

Aztán még az is lehetséges és van rá sok példa az életben, hogy a kezdeti ellenszenvből egy barátság is kialakulhat.

 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!