A Szűz személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Szűz személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Címlap / Életmód / Ezotéria / A Szűz személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Mi teszi vajon a Szűz jegyben szülötteket olyan egyedivé? Sokszor beskatulyázzák és elintézik őket annyival, mint megrögzött perfekcionisták, akik állandóan elvesznek a részletekben, pedig ennél sokkal több egy igazi Szűz személyisége. Ugyan valóban hajlamosak rá, hogy túl magasra tegyék maguknak a mércét és annak ellenére, hogy fáradhatatlanul dolgoznak, olykor felesleges stressz alá helyezik magukat, mert csak a tökéletes felel meg nekik.

Nézzük, mi az az öt tulajdonság, amit kevesen tudnak róluk, mégis igaz rájuk.

1. Inkább a keze jár, mint a szája

A Szűzre maximálisan igaz a mondás, hogy nemcsak beszél valamiről, hanem csinálja is. Ha elhatározza, hogy valamit véghezvisz, vagy megcsinál, akkor nem késlekedik, hanem egyből neki is lát a munkának. Szeret kitűzni magának egy célt, amit akkor is elér, ha ez nehézségekbe ütközik.

Hihetetlen önuralommal és szorgalommal rendelkezik, így amit a fejébe vesz, azt megvalósítja még abban az esetben is, ha minden ellene dolgozik.

Kitartása mások számára már-már megszállottságnak tűnhet, de a Szűz nem arról híres, hogy bármit is egykönnyen feladjon. 

2. Vad oldalát keveseknek mutatja meg

Kép forrása: prometeus/Depositphotos.com

Született szkeptikus és addig nem hisz el semmit, amíg nem látta a saját szemével. Csak a tények és a megdönthetetlen bizonyítékok érdeklik, így azt hihetnénk, gyakorlatiassága miatt nem éppen a legizgalmasabb személyiség.

Az biztos, hogy egyik legvisszafogottabb csillagjegy hírében áll, ami többnyire igaz is rá, azonban olykor képes igazán őrülten is viselkedni. Ennek a mondhatni karakter-idegen epizódnak viszont csak a hozzá legközelebb állók lehetnek tanúi, mert csak azok között meri így elengedni magát, akikben megbízik.

3. Kerüli a konfliktust

Inkább szeret, mint háborúzik és a végletekig kerüli a konfrontációt. Ez többnyire sikerül is neki, hiszen nagyon jó beszélőkéje van, így a potenciális veszekedést könnyen elkerüli sikeres kommunikációval. Ami viszont a végletekig idegesíti, az a butaság és a hozzá nem értés. A Szűz nem éppen az a csillagjegy, amelyik a türelméről híres és előfordul, hogy mélyen kell lélegeznie és elszámolnia tízig, ha olyasvalakivel hozza össze a sors, aki nem túl eszes, vagy kompetens. 

4. Érzékeny, még ha nem is mutatja

Első látása nem mondanánk meg róla, mégis érzelemdús és szenzitív ember. Ha megbántják, sokkal mélyebben érinti, mint amennyire azt a környezete felé kommunikálja vagy láttatni engedi.

Ha valami gondja van, vagy megbántották, kevesen tudnak róla, mert inkább magában tartja, és nem beszél gondjairól.

Ezt nemcsak azért teszi, mert nem szeret megnyílni másoknak, hanem azért is, mert fél, hogyha lelki bajairól beszél, akkor ezzel terheli a másikat. 

5. Nem bírja, ha kioktatják vagy bírálják

Ha a Szűz úgy érzi, kifaggatják életéről és ítélkeznek azzal kapcsolatban, hogy milyen döntéseket hoz, akkor könnyen magunk ellen fordíthatjuk.

Meggyőződése, hogy magánügy, hogy ki hogyan éli az életét és mivel ő sem szól bele soha más dolgaiba, ezt visszafelé is elvárja.

Ugyan nem tűri a kritikát, de ő maga elég határozottan tud fellépni, sőt, egyenesen parancsolgatóan. Ha egy Szűz vezető pozícióba kerül, a beosztottjai számára igaz rabszolgahajcsár lesz, mivel nem adja alább a tökéletesnél. Ennek ellenére minden kollégája tiszteli, hiszen képes összehozni a csapatot és rendkívüli eredményeket elérni velük. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást