Szuperdögös füstös szem a kifutókról, lépésről lépésre

Szuperdögös füstös szem a kifutókról, lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Szuperdögös füstös szem a kifutókról, lépésről lépésre

A kifutókon megjelenő sminkekben az idei őszi-téli szezonban hatalmas trend volt a bogyószín. Nem csak az ajkakon, hanem a szemeken is visszaköszöntek ezek a csodás árnyalatok. Mindenkit csak buzdítani tudok arra, hogy építsen be ő is a kollekciójába néhány ilyen terméket, hiszen nagyon hálás színről van szó: a zöld, a kék és a barna szemeket is gyönyörűen kiemeli. Elsőre okozhat némi fejtörést, hogy a szemünkön hogyan is viseljük, mivel párosítsuk a bogyószíneket, ezért két változatot is hozok nektek erre: egy visszafogott, mégis izgalmas és vidám sminket nappalra, valamint egy szuperdögös, grunge-os, mégis nőies megoldást a hajnalig tartó partykhoz.

Alapozás

Hogy sminkünk ne mozduljon el a helyéről a fülledt klubokban eltöltött órák alatt, vigyünk fel egy réteg szemhéjalapozót a szemhéj teljes felületére.
Rajtam az IsaDora Eye Shadow Fix mindig jól teljesít, de szinte minden márkánál találunk már terméket erre a célra.

A központi szín

A bogyószínű szemhéjpúderünkből kerüljön a teljes mozgó szemhéjra, és a széleit puhítsuk el felfelé úgy, hogy a mélyítő vonal fölé, a szemöldökcsontig érjen el.
Én a NYX Rust nevű festékét használtam, ami a MAC Cranberry-jének egy kedvezőbb árú hasonmása.

Mélyítő hatás

Egy kisebb fejű ecsettel vigyünk fel fekete szemhéjpúdert a szemünk külső sarkába úgy, hogy enyhe V alakot írunk vele, majd vigyük be egészen a szem belső részéig a mélyítő vonalban.
Ezután egy pufi ecsettel kezdjük el finomítani ezt a fekete vonalat, hogy a szélei összeolvadjanak a bogyószínnel. Ha közben túlzottan kifakulna, és pótolni szeretnénk, mindig óvatosan, kívülről befelé haladjunk a festékbe mártott ecsettel. Így elkerüljük, hogy a kívántnál sötétebb legyen a smink, hiszen hozzáadni mindig könnyebb, mint elvenni belőle.

Kontúr

Rajzoljuk körbe a szemünket egy puha fekete kontúrceruzával úgy, hogy a vonal a szem belső sarka felé vékonyodjon.
Figyeljünk rá, hogy a felső részen ne takarjon ki túl sokat a gyönyörű szemhéjpúderből.

Satírozás

Egy vattapálcika segítségével óvatosan „maszatoljuk” el a vonalat alul és felül is. Ne feledkezzünk meg a vízvonalról sem, szintén feketével – tartós ceruzával vagy tussal – menjünk körbe vele rajta az extra titokzatos és drámai hatásért.

Utolsó simítások

A szem befejezéseként egy matt bőrtónusú festékkel és egy pufi ecsettel dolgozzuk teljesen a bőrbe a szemhéjpúderek szélét.
Műszempillát ehhez az erős szemfestéshez nem javaslok, két réteg szempillaspirállal tökéletes lesz az összhatás.

Mivel párosítsam?

Ilyen intenzíven fekete szemek mellett az orcát és az ajkakat csak visszafogottan sminkeljük. A szájra egy nem túl világos, nude rúzs, az arcra pedig egy kis barnító púder tökéletesen passzol.
Én a L’Oreal Color Riche 235 Nude és a Catrice Ultimate Colour 010 Be Natural! rúzsait kevertem a megfelelő árnyalat eléréséhez.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást