7 hasznos trükk, hogy gyorsan megszáradjon a körömlakk

7 hasznos trükk, hogy gyorsan megszáradjon a körömlakk

Címlap / Stílus / Test / 7 hasznos trükk, hogy gyorsan megszáradjon a körömlakk

Hajszárító

A szalonokban speciális légfúvót használnak, de a te hajszárítód éppen ugyan olyan jól megteszi. A lényeg, hogy ne meleg, hanem hideg levegőt fújjon, ellenkező esetben a lakk felpúposodhat, buborékos lesz vagy megrepedezik. A hideg levegő azonban szépen és pillanatok alatt rásimítja a körmeidre a lakkot, és már mehetsz is a dolgodra.

Fagyaszd rá!

Mielőtt elkezded kifesteni a körmeidet, tölts meg egy nagyobb tálat jégkockákkal, és engedj rá hideg vizet.

Miután kifestetted a körmödet, várj egy percet, és ha a lakk elkezdett szilárdulni, tedd az ujjbegyeidet jeges/jéghideg vízbe körülbelül egy percre. A körömlakk sokkal gyorsabban megkeményedik, és szép, fényes, egyenletes felülete lesz.

Speciális spray

Ha biztosra akarsz menni, és hajlandó vagy pénzt is áldozni arra, hogy tökéletesen és villámgyorsan száradjanak a körmeid, akkor vegyél körömlakk száradást elősegítő sprayt a drogériában.

Ezt a frissen lakkozott körmökre permetezve pár perc alatt menetkész lehetsz, de bármilyen főzéshez használt olaj is csodákat tesz, ha nem rálocsolod a körmeidre, csak lehelet vékonyságú rétegben felpermetezed őket. Pár perc múlva öblítsd le a kezedet, így még a kellemetlen szagtól is megszabadulhatsz.

Szuper vékony rétegek

Ahelyett, hogy egy vagy két vastagabb réteget használnál, vigyél fel három nagyon vékony réteget a körmeidre, és minden újabb réteg felvitele előtt várd meg, amíg az előző teljesen megszárad.

Lehet, hogy ez a módszer nem gyorsabb, de biztonságosabb, így azoknak ajánlott, akik nem időhiányban szenvednek, egyszerűen csak türelmetlenek, vagy kicsit ügyetlenebbek, és ha lakkozás után fognának valamihez, biztos, hogy végigkaristolnák a körmüket.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást