Otthon / Szórakozás

5 szuper könyv, amit imádni fogsz a strandon olvasgatni

5 szuper könyv, amit imádni fogsz a strandon olvasgatni

Ha már unod a keresztrejtvényfejtést, a wifi nem működik megbízhatóan a strandon, és a magazinok már nem szórakoztatnak eléggé, akkor azt javasoljuk, a strandon lazuláshoz és a napfürdőzéshez vigyél magaddal inkább egy szuper könyvet. Mi most rögtön ötöt hoztunk neked, amelyekből válogathatsz – igyekeztünk úgy összeállítani a listát, hogy mindenki találjon magának legalább egy kedvére valót!

Anna Brones: Lagom – A boldogság svéd titka

Ha a Hygge már magával ragadott, akkor itt az ideje megismerkedned a Lagommal is.

A skandináv népek az elmúlt években egyre előkelőbb helyet foglalnak el a különböző országokat rangsoroló boldogságfelméréseken, elégedettségi mutatókon, egyszóval egyre inkább azt látjuk, hogy jó az ő felfogásuk szerint élni.

A dánok boldogságtitka, a Hygge után a svédek is elárulták, mi az ő jólétük záloga.

A strand éppen egy ideális hely arra, hogy megismerd, hogyan élhetsz tudatosabban, hogyan hozd egyensúlyba az életed különböző területeit, mit tegyél azért, hogy jobban érezd magad a hétköznapokban – ebben lehet segítségedre a Lagom!

 

Lodro Rinzler: Buddha besétál a kocsmába… – Életvezetési útmutató az új generáció számára

Ha éppen elkezdenéd vakargatni a homlokod, hogy miért is ajánlunk mi egy buddhista útmutatót éppen egy olyan élvezetekkel teli helyre, mint a strand, akkor jelezzük, hogy ez nem egy buddhista kalauz, legalábbis nem a szokványos faja… Ez a könyv sokkal inkább egy más, érdekes nézőpontot mutat, ahogy érdemes szemlélni az életedet, és megtalálni benne azokat a pontokat, amelyeken kipróbálhatod ezeket a bölcsességeket.

A Lagomhoz hasonlóan szintén egy kis életvezetési segítséget kaphatsz ettől a könyvtől, amely megtanítja, hogyan élhetsz minél jobban a jelenben.

 

Vigh Bori: Hogyan menjünk világgá – Az álmodozástól az indulásig

Hát létezik jobb hely a strandnál annak az eltervezésére, hogy vágj bele egy hatalmas kalandba, és indulj egy időre világgá?

Ha idén éppen nem fért bele a nyaralás, akkor azért, ha pedig már gyakorlott világjáró vagy, akkor éppen azért éri meg elolvasnod ezt a könyvet.

A ritkán utazók számára érdekes lehet azért, mert igazán filozófikus módon közelít az utazáshoz az író, így csinálva kedvet a hátizsákos túrához.

Míg egy rendszeres utazó pedig hasznos és gyakorlatias tippeket kaphat ahhoz, hogy érdemes utazni.

Ha egy kicsit úgy érzed, hogy éppen túlzottan egy helyben toporogsz, lehet ez a könyv lesz számodra a megoldás.

 

Morten A. Stroksnes: Tengerkönyv – Sós történet barátságról, kalandról és a felszín alatt nyüzsgő életről

A forró nyár alatt jól esik legalább képzeletben hűvösebb vizekre evezni: erre lehet tökéletes a norvég riporter, Morten A. Stroksnes könyve, amely két barát történetét meséli el, akik egy hatalmas cápát szeretnének kifogni.

A könyv igazi világsiker lett, amin egyáltalán nem csodálkozunk, hiszen tökéletes recepttel működik: az egyik legszebb kapcsolatot, a barátságot választotta alaptémául, amelyhez hozzáad egy hatalmas kihívást, nevezetesen a tengeri fenevad becserkészését, és ezt megfűszerezi a grönlandi szigetvilág páratlan kincseivel, és bemutatja a tenger különleges élőlényeit is.

Az egyik legjobb strandolós olvasmány!

 

Erdős Renée: Ifjúságunk

Ki is az az Erdős Renée? Egy magyar írónő, akinek művei Ady Endrére és Bródy Sándorra is hatással voltak, és akinek erotikus tartalmú regényeit csak titokban merték olvasni a lányok.

Egy igazi femme fatale a 19-20.század derekáról, aki az első olyan magyar írónő volt, aki meg tudott élni csupán az alkotómunkából.

Erdős Renée élete telis-tele volt kalandokkal, utazással, művészettel, és igazi irodalmi szenzáció, hogy életrajzi kötete, az Ifjúságunk megjelenhetett.

Ha nem ismered Erdős Renéet, akkor érdemes próbát tenned ezzel a könyvvel a strandon!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást