5 szuper film, ami téli hangulatba hoz

5 szuper film, ami téli hangulatba hoz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 szuper film, ami téli hangulatba hoz

Ha a karácsonyi filmek már a könyöködön jönnek ki, meg egyébként is véget ért az ünnepi szezon, még mindig nézhetsz jobbnál jobb téli filmeket. Összegyűjtöttük a mi 5 olyan kedvencünket, amelyek garantáltan téli hangulatba hoznak még akkor is, ha kint nem esik a hó. Az újabb és a régebbi filmek szerelmesei is találnak kedvükre valót, akár humorosabb, akár drámaibb alkotásra vágynak.

Ahol a vadak várnak, Where the Wild Things Are, 2009.

A fantasy kedvelőinek mi mást is ajánlhatnánk téli filmként, mint a Maurice Sendak 1963-ban kiadott Ahol a vadak várnak című könyvéből készült filmadaptációt.

Ugyan az eredeti mű egy gyerekkönyv, a film végeredményben sokkal inkább egy felnőtteknek szóló, kicsit melankólikusabb hangvételű alkotás lett.

A történet főhőse egy 8 éves kisfiú, aki igen élénk fantáziával van megáldva, és aki problémái elől úgy menekül el, hogy megszökik otthonról egy szigetre.

Itt különböző vadak, szörnyszerű lények élnek, akik királyukká választják a kisfiút. Ha egy igazi télesti mesére vágysz, ennél jobbat nem is találhatsz!

Szent Elmo tüze, St.
Elmo’s Fire, 1985.

Nevével ellentétben nem a különös meteorológiai jelenségről szóló dokumentumfilm a Szent Elmo tüze, hanem egy Szent Elmo nevű főiskolai bárról, ahol a diploma utáni években egy baráti társaság újra és újra találkozik.

Egy kicsit olyan ez a film, mint egy osztálytalálkozó, ahol egyszerre próbálnak meg a régi és a jelenlegi személyiségüknek megfelelően viselkedni a résztvevők.

Ezzel együtt természetesen felszínre kerülnek a korábbi sérelmek, titkok, és átértékelődnek a kapcsolatok.

Ha egy olyan filmet keresel, ami egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat, mi ezt ajánljuk neked!

Idétlen időkig, Groundhog Day, 1993.

Az Idétlen időkig az egyik olyan vígjáték, amit még sokadszori nézés után is lehet értékelni, hiszen amellett hogy humoros, egy rendkívül bájos történetről van szó.

A történet főhőse Phil, a cinikus, csipkelődő, zsémbes, pokróc időjós, aki vidékről tudósít az egyik délután. Azonban haza már nem jut egy hatalmas hóviharnak köszönhetően.

Másnap arra ébred, hogy az előző napja újra megtörténik vele, majd minden egyes nap ez ismétlődik. Kétségbeesésében már terapeutákat is felkeres, ám ők sem tudnak segíteni rajta.

Ha még nem láttad ezt a filmet azért, ha pedig már láttad, akkor azért nézd meg újra, hogyan formálódik Phil jobb emberré, köszönhetően az ismétlődő napjainak és új barátainak.

Téli mese, Winter’s Tale, 2014.

Ebben a különös történetben egy fiatal férfi a főszereplő, aki a 19. századi New Yorkban tolvajként él.

A férfit egy bűnbanda feje bosszúból a folyóba löki, ám ő megmenekül – mégpedig úgy, hogy csodák csodájára 119 évet előre utazva az időben tér vissza, természetesen az emlékei nélkül.

Ha szeretnél egy felnőtteknek szóló tündérmesét nézni a téli filmes estéden, akkor ezt a filmet érdemes választanod!

Hóból is megárt a sok, Snow Day, 2000.

Ki ne szeretné Hal történetét, aki a váratlanul jött hószünetnek köszönhető szabadnapot azzal szeretné eltölteni, hogy meghódítja szíve hölgyét?

Természetesen nem ő az egyetlen a suliból, aki örül a jutalomnapnak, sőt, olyan is akad, aki még egyet csinálna belőle.

Ha a suliban neked is volt már hószüneted, bizonyára átérzed majd ezt a filmet, ha pedig nem, akkor is érdemes tenned vele egy próbát, hiszen megmutatja, miért is szeretjük annyira a telet és a havat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást