Szülőszobáról posztolni: kínos vagy bájos?

Szülőszobáról posztolni: kínos vagy bájos?

Címlap / Életmód / Család / Szülőszobáról posztolni: kínos vagy bájos?

A szülőszobán, a babáról és mamáról készített első képet már korábban is sokan megosztották, például Milla Jovovich, Carrie Underwood vagy a model Coco Rocha és Molly Sims is ezt az utat választották ahelyett, hogy eladták volna valamelyik pletykalapnak az első képek közlésének jogát.

Újabban azonban nem csak a babákról, hanem a vajúdásról, a szülőszobai eseményekről is egyre többen osztanak meg valamit.

Nemrég a Jersey Shore’s sztárja, Nicole ‘Snooki’ Polizzi posztolt képet az Instagramjára nem csak a pillanatról, amikor kezébe vette Angelo nevű kisfiát – aki a 31 éves celeb harmadik gyermeke – de megosztott egy képet arról is, ahogy hálóingben fekszik a szülőágyon, két fájás között.

Nem túl nagy meglepetés, hogy ezek a képek aztán alaposan megosztják a sztárok követőit, vagy a képekről író újságok olvasóit.

Pro és kontra érvek

A kritikusok azt mondják, hogy van, aminek egyszerűen nincs helye az interneten, a szülőszobán mindenki jobban tenné, ha a születendő gyermekre, az esetleg vele lévő partnerére és az orvosára, szülésznőjére koncentrálna, a telefonokat pedig nem is kellene kézbe venni ilyenkor. Vagy, ha már készülnek képek, akkor azt a család tartsa meg magának, emlékbe, de ne ossza meg az egész világgal, hiszen ez egy annyira bensőséges pillanat, ami nem tartozik senki másra.

És természetesen olyanok is vannak, akik azt mondják, hogy egy vajúdás alatti képen óhatatlanul előfordulhatnak olyan részletek, amelyek nem illenek a nyilvánosság elé, hiszen a filmekkel ellentétben a szülés bizony véres és mocskos dolog.

Ugyanakkor vannak vélemények, miszerint ez a vér és mocsok hozzátartozik a születés csodájához, és a nőknek nem kellene rosszul érezniük magukat emiatt, ahogyan soha nem kellene szégyenkezniük a testük miatt.

A támogatók úgy vélik, hogy ezek a képek segíthetnek ledönteni azokat a tévképzeteket, amelyek most a szüléshez kapcsolódnak, segíthetnek erőt adni azoknak a nőknek, akik átélve ezt az élményt esetleg úgy érzik, ők az egyetlenek, akik megviseltek, meggyötörtek lesznek tőle – hiszen Katalin hercegnő néhány órával később már ragyogott a fotósok előtt!

Szerintük ha a celebek posztolnak a fényes nyaralásaikról, a legjobb ruháikról és tökéletes frizurájukról, miért ne férne bele, hogy megmutassák a valóságot is?

A csatamező csodája

Bár abban szinte mindenki egyetért, hogy a szülés és a születés maga a csoda, még mindig elég nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki kimondja, bizony a fájdalmak, a szagok és a mindenféle testi folyadékokkal együtt lesz az élet kezdete annyira felemelő és csodálatos Keira Knightley a szülőszobáról ugyan nem jelentkezett be, de később ezt írta a saját szüléséről:

„A lányomnak: A hüvelyem szétszakadt. Nyitott szemmel születtél. Karok a levegőben. Üvöltve. Rám tettek vérrel és magzatmázzal borítva, a szülőcsatornától elnyomódott fejformával. Pulzálva, zihálva, kiabálva. A karjaiddal fölfelé nyomtad magadat, megdühödve a saját törékenységedtől. Látni akartál. Tudni akartál. Emlékszem az ürülékre, a hányásra, a vérre, az öltésekre, emlékszem a csatateremre. Én lennék a gyengébbik nem? És te az lennél?”

Te mit gondolsz? Tényleg felemelő és őszinte a szülés már-már emberfeletti pillanatairól is posztolni, vagy csak vannak, akik bármit megtesznek néhány plusz like-ért?

Képek forrása: Kzenon/Depositphotos.comjovannig/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást