5 dolog, amivel a szülők élete gyarapodott a koronavírus alatt

5 dolog, amivel a szülők élete gyarapodott a koronavírus alatt

Címlap / Életmód / Család / 5 dolog, amivel a szülők élete gyarapodott a koronavírus alatt

További rugalmas hozzáállás a munkahelyektől

A COVID hatására nagyon sok munkahelyen lettek egy kicsit rugalmasabbak az elvárások. Sok helyen engedélyezték a home office-t, még ha nem is heti 5, de legalább 2-3 napban. A 8-16-os munkaidőhöz sem ragaszkodott mindenki, ami már ilyen mértékben is hatalmas segítség volt a szülőknek.

A lényeg az lett, hogy a feladatokat elvégezzék, a miként és mikor már kevésbé volt fontos.

Nagyon sok szülő örülne annak, ha ez a rugalmasság a jövőben is megmaradna, és hetente legalább néhány napot otthonról dolgozhatnának, hogy utolérjék magukat!

Munkahelyi változások a koronavírus miatt
Drazen Zigic/istockphoto.com

Több idő együtt

Mivel a koronavírus hatására leszűkültek a programlehetőségek, és volt, hogy kijárási korlátozás miatt minden időnket otthon töltöttük, a családi kötelék sokaknál megerősödött. A tény, hogy szinte minden napot együtt tölthettek az emberek, annak nehézségeivel és konfliktusaival együtt is csodás élményeket hozott magával.

Sokan érzik úgy, hogy közelebbi lett a kapcsolatuk, többet tudnak a gyerekeikről és a párjuk munkahelyi életéről, ami átformálta a megszokott ritmusukat. Ugye, milyen jó lenne, ha a COVID után is több időt lehetnétek együtt, szabadon, aggodalmak nélkül? 

A koronavírus hatása a csaláldokra
evgenyatamanenko/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást